maanantai 1. joulukuuta 2008

Pelleilyä


Pientä aktivointia sisällä siis. Aloitettiin pyörimisellä vasempaan ja oikeaan. Tää on tosi kivaa ja välillä pitää ihan haukahtaakin. Sa pyörii molempiin suuntiin pyörii yhtä hyvin ja seuraavaksi on tarkoitus saada käsimerkkiä pienemmäksi ja koiraa pyörimään yhtä jaksoisesti kauemminkin kuin vain muutaman kierroksen. Pitäsiköhän ottaa eri käskysanat suuntien merkiksi? Tällä hetkellä siis annan kädellä vihjeen suunnasta.


Seuraavaksi peruutuksia. Sa osaa peruuttaa käskystä ja käsimerkistä. Peruutukset jää vaan vain parin askeleen parin peruutukseksi ilman toista käskyä. Tarkoitus olisi saada koira peruuttamaan pidempää pätkää yhtä jaksoisesti. Tätä treenattiin peruuttamalla edessäni minun kävellessä eteenpäin. Vähän on vielä hakusessa takapään suunta pidemmissä pätkissä, mutta varsinaiset 180-asteen kääntymiset on vähissä nykyään. Huomasin, että Sa tykkää peruuttaa myös istualtaan, joten opetellaan sitten kahdenlaiset peruutukset. Tarkoitus on merkata peruutustyyli alkuasennolla eli kun koira istuu, niin peruutetaankin istuen ja vastaavasti seisten peruutetaan, kun alkusasento on ollut seiso.


Sitten ihan oikeaakin tokoilua. Otettiin seuraamista taaksepäin seinän vieressä. Nää on alkanut sujumaan. Tosin tarviin vielä toiset silmät katsomaan ;) Sitten sivuaskeleita. Oikealle sivuaskeleet sujuu aika kivasti, kunhan vain muistan oman askelluksen. Jos astun vasemmalla jalalla oikean eteen, niin Saran rintamasuunta muuttuu. Askel-viereen-tyylillä Sa toimii hyvin. Paras tapa lienee kuitenkin astua ristikkäin niin, että vasen astuu oikean taakse. Loogista. Vasemmalle sivuaskeleet eivät suju vielä lainkaan. Tällä hetkellä opetuksessa on, että kun nosta vasemman jalan kantapäätä, niin koira nousee seisomaan. Tästä on sitten helpompi jatkaa sivuaskeleihin kuin jos koira olisi istualteen.


Lopuksi vielä peukaloa kierrosten laskemiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti