lauantai 20. joulukuuta 2008

HSPK:n tokotreenit


Aloitettiin neliöllä, jossa neljä koirakkoa suoritti yhtä aikaa seuraamista ja jättäviä liikkeitä. Neliön keskellä oli yksi koira paikallaanmakuussa. Jättävinä liikkeinä tehtiin sekaisin maahanmenoa, seisomista ja istumista. Sara taisi kaikkiin tai ainakin suurimpaan osaan tarjota ihan väärää vaihtoehtoa. Lisäksi käännökset kulmissa (vasemmalle) eivät olleet mitään parasta Sarpsaa. Liekö uudella tilanteella ollut merkitystä? Paikallaanmakuu neliön sisällä sitä vastoin meni hyvin.


Seuraavaksi otettiin omillamme liikkeestä istumista. Nyt sujui jo paremmin ja Sa reagoi käskyyn oikealla tavalla eli istumalla. Liikkeestä istumista ja seisomista tehtiin myös yhtä aikaa kaikkien koirakoiden kanssa rivissä. Käskyjen jälkeen ohjaajat liikuskelivat ympäriinsä. Istuminen ja paikallaanolo sujui hyvin, mutta Sa istui vinoon. Seisominenkin meni todella hyvin, Sa pysyi hyvin paikallaan häiriöiden määrään nähden.


Paikallaanmakuu tehtiin myös yhteisenä liikkeenä. Sa oli suht keskellä. Maahan Sa meni vasta toisella käskyllä, mielenkiinto oli jossain muualla sillä hetkellä. Aluksi käveltiin vain hallin toiseen päähän ja sieltä heti takaisin koirien viereen. Lyhyt silittely ja sen jälkeen poistuin ulos hallista. Piilossa olin jonkin minuutin. Treeniohjaajamme oli tehnyt paikallaanmakuun aika jonkinlaista häiriötä, Sa ei ollut häiriintynyt tästä. Oli kaiketi ollut ihan ok paikallaan, mitä nyt etutassu oli taas kaksinkerroin minun takaisin tullessa.


Seuraavaksi ohjelmassa oli kaukokäskyt. Omaa vuoroa odotellessa tein istu-seiso-istu- ja maahan-seiso-maahan-vaihtoja namilla ohjaten. Lisäksi otettiin pieniä seuruupätkiä lähinnä takapääjumppana. Omalla vuorolla sitten otettiin ensin kaukoja avoimen luokan malliin ja sitten esiteltiin missä mennään muissa vaihdoissa. Lisää treeniä vaan. Itse voisin muistaa käyttää seisomisiin pelkästään "Ylös"-käskyä eikä sekä "Ylös"- että "Seis"-käskyjä sekaisin...


Lopuksi otettiin vielä pari ruutua. Ensin kävin itse ruudussa ja sitten Saralle "Missä ruutu?" -kysymys ja ruutuun lähetys muutaman metrin päästä. Tämä meni hyvin, mitä nyt "Seis"-käsky tuli jälleen vähän myöhässä...


Treenin aikana Sara otti hieman häiriötä hallin sisällä haukuvista koirista. Ja treenin lopuksi ulkoa kuuluvaan haukuntaan Sa kommentoi puksumalla. Pikkasen Saralla oli myös kontakti hukassa treenien aikana. Liian pitkä aika viime yhteistreeneistä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti