perjantai 2. tammikuuta 2009

Päivityksiä


Nyt joululomaillessa Kajaanissa on blogin päivittelyt jääneet vähemmälle.

Vähän vieraampaa ympäristöä olen koittanut käyttää hyväksi ja laittanut koiraa paikaallanmakuuseen milloin minnekin. Huomasin, että mikäli kehun koiraa tietyllä äänensävyllä, Sa vapauttaa itse itsensä. Ollaan siis otettu tehotreeniä siihen, että vapautuminen tapahtuu ainoastaan "Vapaa"-sanalla.

Ruutua ollaan koitettu treenata nyt ahkeraan, kun päivänvaloakin ehtii hyväksi käyttämään. Ollaan leikitty ja syöty ruudussa, olen kutsunut koiraa ruutuun ja tehnyt näyttöruutuja. Koiraa olen lähettänyt matkaan eri etäisyyksiltä ja eri suunnilta. Palkka on lentänyt ruudun taakse, olen vienyt sen koiralle tai lelu on ollut jo ruudussa.

Sisällä lähinnä ollaan tehty kaukokäskyjä. Avoimen luokan kaukoissa huomasin, että Sa vaihtaa asentoa pelkällä käskyllä, mutta pelkällä käsimerkillä ei. Tähän siis treeniä lisää. Istu-seiso-istu- ja seiso-maahan-seiso-vaihtoja ollaan tehty lähinnä liikeratojen hiominen mielessä.

Uutena juttuna olen alkanut opettamaan kosketusalustaa. Alustana toimii tällä hetkellä pieni vohvelikankainen liina. Alun perin ajattelin antaa koiran itse tajuta mitä haetaan ja naksauttaa siitä. Sa ei kuitenkaan tuntunut osoittavan mitään mielenkiintoa alustaa kohtaan, niinpä avustin namikädellä koiran oikeaan kohtaan (oikean tassun pitää olla alustalla) ja naksautin siitä. Sa ei vielä tajua mistä on kyse, joten lisää treeniä vaan. Ollaan vissiin tehty liikaa katsekontaktia naksun avulla, sillä kun otan naksun ja namit esille koira ei tee muuta kuin tuijottaa silmiin...

---

Jokunen kuvakin (kuvaaja: Ville Korhonen).

Ruutu.


Ja palkkausta.
Palloilua.


Lumipalloja :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti