sunnuntai 11. tammikuuta 2009

Aamun tokot


Paikkana oli rapainen ja paikoin jäinen lähiparkkis ja ohjelmassa oli ongelmallisimmat liikkeet.

Aloitettiin avoimen kaukoilla, lähinnä istumaannousuja. Ensin koiran edestä namikädellä ohjaten liikeratoja. Sitten koiran edestä pelkästään käsimerkillä ja sama kauempaa. Hyvin Sa tajusi idean, kun merkkasin nousut naksulla. Lisää treeniä vaan, niin tulee lisää varmuutta. Välillä annoin koiran vaan istua ja kävin palkkaamassa siitä ja siirryin taas kauemmaksi. Kaukoja tehtiin nyt kolmessa erässä ja välissä narupalloteltiin. Kertaalleen jouduin antamaan toisen käskyn, mutta muuten meni aika nappiin. Puolittaisia asentoja Sa ei juurikaan tarjonnut eikä maahanmenoja ennakoinut.

Seuraavaksi seuraamista hitaalla tahdilla. Siihen kuului käännöksiä kumpaankin suuntaan ja täyskäännös vasempaan. Tää oli ok, vaikka hitaasti olenkin seuruuttanut lähinnä vain suoria pätkiä. Laitoin koiran odottamaan ja kävin itsekseni läpi käännöksiä normaalissa vauhdissa. Ennen käännöstä teen lyhyempiä askeleita, jotta koira ymmärtäisi olla skarpimpana. Itse käännökset kuitenkin harppaan suurella askeleella vauhdikkaasti. Nyt siis itselle muistettavaksi tehdä myös käännökset pienemmillä askeleilla! Sara oli siis tämän ajan odottamassa kentän laidalla "Odota"-käskyllä, jota käytän myös jättökäskynä luoksetuloissa. Nyt kuljin koiran ohi muutaman metrin päästä ja käskytin "Sivulle", joka siis on luoksetuloissa käskynä. Tulihan se sieltä seuraamaan :) Kuten siis arvelinkin tämä käsky toimii asiayhteyksien takia paremmiin kuin pelkkä "Seuraa". Tehtiin tämä ja seuraaminen kahteen kertaan. Hyvin meni. Tarpeen on kuitenkin saada paljon häiriötreeniä seuraamiseen etenkin hallioloissa.

Loppuun vielä maahanmenoja ja seisomisia sekaisin leikin yhteydessä. Ensimmäinen oli maahanmeno ja sitä seuraavat kaksi seisomista Sa tarjosikin sitten maahanmenoja. Sen jälkeen muistui seisominenkin mieleen. Loppua kohden maahanmenot tahtoi jäädä puolittaisiksi. Vaihdoin siis maahanmenoissa etutassujen väliin heitettävään namipalkkaan, joka korjasikin ongelman.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti