lauantai 24. tammikuuta 2009

HSKP:n vapaavuoro


 


Käytiin lyhkäsesti läpi avoimen luokan liikkeet paikallaanoloa lukuun ottamatta. Tällä kertaa käytin paljolti leikkiä palkkana. Aloitettiin kuitenkin ”Valmis”-käskyllä. Sitten lyhyt suora seuraaminen, jossa oli myös juoksupätkä. Muuten hyvä, mutta pysähdyksessä koira näytti luulevan, että kyseessä on käännös ja kiilasi eteen. Sa korjasi kuitenkin itse erehdyksensä. Seuraavaksi jättöliikket. Ne meni molemmat hyvin. Kummassakaan en ottanut loppuasentoa vaan palkkasin paikoilleen.


 


Ensimmäisessä luoksetulossa kävin palkkaamassa koiran paikallaanolosta. Ensimmäisessä varsinaisessa luoksetulossa koira ei kuullut muiden haukkumiselta ekaa käskyä vaan jäi vähän epävarmana paikoilleen. Toisella käskyllä lähti sitten tulemaan vauhdikkaasti. Tähän otin pysäytyksen ja vapautin koiran taakse lentävällä lelulla. Seuraavaksi pelkkä suora luoksetulo sivulle ja loppuun vielä luoksetulo, jossa vapautin lennosta itseni taakse lentävällä lelulla. Vauhtia oli taas hyvin ja pysähtyminenkin oli hyvä. Loppuasennot jäi vaan vähän vinoiksi.


 


Kaukot näyttää olevan sellanen liike, että ne kausittain joko menee todella hyvin tai sitten huonosti. Viime aikoina kaukot on menneet hyvin, mutta nyt meni taas sitten huonommin. Jouduin useampaan istumaannousuun antamaan toisen käskyn ennen kuin koira istuutui. Maahanmenoissa sitten koiruus pyrki eteenpäin. Ei ollut tarkoitus jäädä jankkaamaan mitään, mutta kaukoja otettiin sitten loppuun vielä. Yritin keksiä syitä ja ratkaisuja ongelmiin. Maahanmenojen etenemisiin keksinkin syyn, joka löytyi taas täältä hihnan toisesta päästä. Mun käsimerkit näyttää taas siltä, että heitän jotakin taaksepäin. Pienemmillä ja maahan päin suuntautuvilla käsimerkeillä Sa ei yrittänyt edetä lainkaan. Ja ehkäpä tuota istumaannousua on nyt häirinnyt viime aikojen pelkkään käsimerkkiin opettaminen? Se on aiheuttanut ainakin pientä hämmennystä koirassa.


 


Noudot sujui hyvin. Ensimmäisen heiton jälkeen koiralle nami suuhun ja hain itse kapulan. Seuraavan koira sai jo itse noutaa. Ja jälleen Sa kiersi hienosti kapulan! Luovutusasentokin oli hyvä.


 


Hypyssä tehtiin ensin koko liike kokonaisuudessaan. Seuraavassa palkkasin istumisesta esteen toisella puolella. Loppuun vielä liike kokonaisena. Hypyt oli muuten ok, mutta loppuperusasennot oli hieman vinoja. Tehtiin sitten pari luoksetuloa suoraan sivulle. Ensimmäisessä koira tuli hypyn kautta. Nyt olikin sitten molemmissa hyvät perusasennot.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti