perjantai 2. tammikuuta 2009

Tokoa pakkasessa


Tänään aamuhämärässä tokoiltiin läheisen Lohtajan koulun pihalla. Pakkasta oli lähemmäs 20 astetta. Treeni oli siksi siis lyhyt ja vauhdikas.

Alkuun leikin yhteydessä käskin koiraa maahan, seisomaan ja istumaan. Seisomiset ja maahanmenot meni hyvin, mutta istumisissa Sa alkuun antoi muita vaihtoehtoja. Treenin edetessä istumisetkin sujuivat, mutta kun vaihdoin narulelusta palloon, niin alkuun taas istumiset oli hukassa...

Seuraavaksi ruutua. Sa löysi ruudun ihan itse joka kerta, kun lähetin koiran matkaan noin viiden metrin päästä. Sara ei ole mennyt nyt enää ruutuun takakautta eikä sivuistakaan, vaan ruutuun mennään suoraan edestä. Vauhtia voisi olla kyllä lisää. Siksipä jätin ruudun takalaitaan pallon ja lähetin koiran matkaan noin kymmenen metrin päästä. Vauhtia oli niin, etten ehtinyt seisauttaa koiraa ennen kuin Saralla oli jo pallo suussa. Aiemmin olen voinut jättää palkan ruutuun ja olen jopa ehtinyt pysäyttää koiran ennen kuin se ehtii ottaa lelua suuhunsa. Pallolla on vissiin vetovoimaa.

Lopuksi vielä avoimen luokan kaukoja. Käskytin noin 10 metrin päästä. Tehtiin useampia vaihtoja putkeen. Sa vaihtoi asennot heti ja istumaannousut oli hyviä, mutta maahanmenoissa se hieman eteni... Sisällä otettiinkin sitten liikeratatreeniä namilla ohjaten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti