maanantai 12. tammikuuta 2009

Treeniä aussieseurassa


Tokoiltiin Sirkuskentällä kymmenisen aussien kanssa. Alkuun otettiin paikallaanmakuuta yhdessä. Sara oli ensimmäisessä pätkässä toisena laidasta ja seuraavassa jossain keskemmällä. Aluksi menin autojen taakse piiloon minuutiksi, jonka jälkeen kävin palkkaamassa koiran ja menin uudestaan piiloon pariksi minuutiksi. Seuraavassa makuussa olin piilossa ollut juuri kolme minuuttia, kun Sa nousi istumaan. Kävin palauttamassa koiran maahan ja jäin jäkösälle. Välillä kävin palkkaamassa koiraa ja piipahdin piilossakin. Välillä piilosta vilkuillessa Sa näytti lähinnä tuijottavan autoihin päin. Hyvin siis lukuunottamatta tuota istumaannousua.

Noutoon kehitettiin sitten ongelma, johon on onneksi jo ratkaisu. Alkuun teetin noutoa metrin päästä ja joka kerta Sa kiersi kapulan. Sitten otin noutoja vajaan kymmenen metrin mittaisina. Saralla oli intoa; kapulan perään se juoksi laukaten ja tuli myös vauhdilla ja sitten se hyppäsi päin... Noudot siis päättyi joko päin hyppyyn tai sitten perusasentoon tuloon. Sarahan on nyt viime aikoina jostain syystä tarjonnut luovutusasennoksi parusasentoa. No mutta tulkoot sitten sivulle. Jääpähän päin hypyt pois. Sivulle luovutuksia otin useamman ja niihin kädellä ohjauksen. Pitää vaan päästä sitten käsiohjauksesta eroon, mutta en usko sen tuottavan ongelmaa. Näihin pitkiin noutoihin saatiin muuten useampikin kapulan kierto! Niistä vapautin vauhdista.

Välillä otin liikkeestä maahanmenoja ja seisomisia. Muuten ok, mutta kun aloin keskustelemaan kesken liikkeen, niin tottakai Sara kääntyi minuun päin. Oma moka.

Luoksetulossa Sa teki nytkähdysliikkeen ennen kuin annoin käskyä. Kävin siis palkkaamassa pelkästä paikallaolosta. Sitten otin luoksetulon pysäytyksellä. Se oli hieno :) Perään sitten muutama läpijuoksu. Pikkasen näkyy olevan Saralla taas hukassa eteentulo, mutta eipä tuolla ole väliä (käsketään sitten vaan sivulle, niin hyvin menee).

Seuraaminen otettiin muutamassa pätkässä Paulan toimiessa liikkeenohjaajana. Kaikissa pätkissä keskityttiin käännöksiin. Ensimmäisessä Sa otti häiriötä jonkin verran edessä haukkivista koirista, mutta kontakti parani selän niille käännettyä. Oikeelle kääntymiset meni tällä kertaa ihan hyvin, vasemmalle sitä vastoin mättää. Vaikka oikealle toimiikin nyt lyhyet askeleet käännöksessä, niin vasemmalle ne aiheuttaa koiran seilaamista edestakaisin, kun se koittaa pitää paikkansa. Vasemmalle siis pidemmin askelein.

Loppuun vielä tehtiin kaukoina istu-seiso-istu- ja maahan-seiso-maahan-vaihtoja. Alkuun ohjasin namilla, mutta sitten seisomaannousut noin metrin päästä sanallisesti (pitäsi keksiä käsimerkki!) ja ne menikin ilman ylimääräisiä askeleita :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti