lauantai 10. tammikuuta 2009

HSKP:n tokotreenit


Tällä kertaa aloitettiiin hypyllä. Saran avoimen luokan hyppysuoritus oli hyvä, joskin koira jää esteen toiselle puolen hyvin lähelle estettä, mutta ei sillä näyttänyt olevan kuitenkaan ongelmia takaisinhypyssä. Seuraavaksi hyppyä noudon kanssa. Ensin jätin sekä koiran että kapulan toiselle puolen estettä ja käsin noutamaan. Muuten hyvä, mutta Sa koitti tulla kapulan kanssa sivulle, meillähän luovutusasento on edessä. Sitten vielä hyppynouto kokonaisena liikkeenä, tosin vapautin vauhdista. Tämä oli hyvä.

Sitten kolmen koirakon voimin paikallaanmakuuta ja avoimen kaukokäskyjä niin, että reunimmaiset suoritti paikallaanmakuuta ja keskimmäinen teki kaukoja. Sa pysyi paikallaanmakuussa hyvin, mutta kaukoissa se on alkanut ennakoimaan maahanmenoa. Se siis menee itsenäisesti maahan ja ennakoinnista johtuen myös istumiset tahtoo olla puolittaisia... Otettiin vielä kolmen voimin maahanmenoja ja sivulle nousuja järjestyksessä elv:n tyyliin. Sarps ei ottanut häiriötä muiden käskytyksistä.

Seuraavaksi paikallaanmakuu koko ryhmän kanssa. Sa oli jossain keskellä päin. Poistuin hallista noin kolmeksi minuutiksi. Muuten kuulemma ok, mutta muiden palkatessa koiria oli käännellyt päätään ja seurannut katseellaan. Maahanmenot ja sivulle nousut otettiin tässäkin vuorotellen. Sa meni maahan omalla käskyllään, mutta nousi viereistä koiraa käskytettäessä. Lisää siis häiriökäskyjä.

Seuraaminen, luoksetulo ja ruutu tehtiin Pirkon ohjaamina. Ensimmäisenä seuraaminen, joka suoraan sanoen meni huonosti. Sara jätätti. Se otti jonkin verran häiriöitä lähellä suoritetusta noudosta, mutta suurimpana syynä huonoon seuraamiseen naputtelee täällä tätä blogia... Eli siis pitäsi opetella ottamaan se koirakin huomioon käännöksissä. Käännökset teen siis liian nopeasti eikä koira pysy mukana.

Seuraavaksi tehtiin suora luoksetulo. Ei valittamista tässä, koira vielä itse korjasi vinon perusasennon.

Ruutu otettiin ilman näyttöä muutaman metrin päästä. Ainoastaan vihjeenä "Missä ruutu?" -kysymys. Ja menihän se. Tosin ruudun laitaan, josta annoin uuden käskyn ja käsimerkin. Sa korjasi hienosti keskelle ruutua! Ruutu oli isompi kuin millä ollaan aiemmin harjoiteltu, joten ehkäpä reunaan jäänti johtui siitä? Seuraavaksi laitoin koiran maahan ruutuun ja otettiin loppuosa ruudusta eli kävely ruutuun päin ja poispäin ja koiran kutsuminen seuraamaan. Eipä lähtenyt ennen kuin taputin reittä kädellä. Tää nyt olikin ihan uusi juttu; seuraamiskäskyä en ole antanut ennen kauempaa eikä maasta ole koiraa juurikaan kutsuttu liikkeelle. Lisäksi tähän varmaan olisi parempana käskynä "Sivulle".

Lopuksi otin vielä takapäätreeniä. Mentiin ympyrää sivusuuntaan oikealle ja otettiin taaksepäin askeleita. Perusasentotreeni on tuottanut tulosta, sillä Sarps tarjosi koko treenien ajan hienoja perusasentoja ihan omatoimisesti :)

---

Kotona otettiin vielä kaukoja iltaruoan voimin. Otettiin pelkästään maasta istumisia. Pariin kertaa Sa ei reagoinut ekalla käskyllä ja pari kertaa tarjosi puolikasta istumista. Lopulta kuitenkin saatiin yksi hieno istumaannousu, josta vapautin takapalkalle. Kaukoihin on nyt kyllä aloitettava tehotreeniä, ennakoinnit pois ja käskyt varmemmiksi (toimiviksi myös pelkällä käsimerkillä).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti