tiistai 6. tammikuuta 2009

Paluu arkeen


Tokoiltiin Sirkuskentällä Terhin ja Pirjon sekä koirien kanssa. Suunnitelmia ei ollut, joten kaikki meni kuta kuinkin improvisoiden enkä muista treenausjärjestystä.


Aluksi kuitenkin seuraamista patukka kaunalossa. Tehtiin lähinnä 90:n ja 180:n asteen käännöksiä vesemmalle. Patukkapalkkaus aina hyvistä. Patukka kainalossa Sa ei näykkinyt eikä äännellyt. Taisi se ylimääräinen tarmo mennä patukan tuijottamiseen. Otettiin sitten pelkkää perusasentotreeniä. Pitäisi useammin muistella oikeaa perusasentoa. Sa nimittäin on alkanut tarjota kamalia perusasentoja, joissa se on liian edessä ja vielä vinossakin... Askeleita otettiin taaksepäin ja molempiin suuntiin. Muuten hyvä alku, mutta mä en osaa kävellä vasemmalle. Pelkään tallaavani koiran päälle ja suunta onkin sitten takaviistoon... Pitänee ottaa nämä hyvin hitaasti. Sitten vielä seuraamispätkä Terhin toimiessa liikkeenohjaanaja. Pätkässä oli käännöksiä oikeaan ja vasempaan, täyskäännöksiä oikeaan, pysähdyksiä ja juoksupätkiä. Tämä lähinnä itselle treeniksi. Tälläkään kertaa Sa ei näykkinyt; syy siihen lienee takin alla piilossa ollut patukka.


Pitkästä aikaa otettiin myös noutoa. Välillä Sa sai tuoda kapulan eteen ja välillä vapautin vauhdista itseni taakse lentävällä lelulla. Edelleen Sa kiertää kapulan sen ollessa lähellä, mutta kauempaa noutaessa kiertämiset harvenee. Se ei kyllä tälläkään kertaa aiheuttanut ongelmia.


Ruutua tehtiin tällä kertaa Terhin tötsillä. Lähetyksiä tein eri suunnista ja eri matkoilta (n. 5-20 m). Muuten ok, mutta paristakymmenestä metristä Sa ei osaa etsiä vielä ruutua. Pidempiin matkoihin tehtiin sitten treeniä ruudun takalaitaan laitetun pallon avulla.


Lopuksi vielä paikallaanmakuu, jossa Sara oli reunimmaisena. Kävelin kentän toiseen laitaan (20-30 m). Sara pysyi nätisti makuuasennossa välimatkasta huolimatta, mutta kun olin tulossa takaisin ja Terhi vapautti Davyn, niin Sarps lähti myös. Laitoin Saran takaisin ja Terhi hoki "Vapaa"-käskyä. Ei lähtenyt kertaakaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti