perjantai 2. tammikuuta 2009

Lomallakin tapahtui
Joulureissuun lähtiessä juna oli myöhässä ja Sa alkoi tylsistymään. Se tarjoili katsekontakteja ja sivulletuloja. Palkaksi se sai niistä repiä hihnaa ja tapporavistaa lapasta. Saran mielestä Helsingin rautatieaseman tungoksessa oli just hyvä leikkiä :D


Muuten lomalla lomailtiin eikä treenitty juuri lainkaan. Vähän kuitenkin:  • Hinkattiin kaukoja. Kaukoissa s-m- ja s-i-vaihdot tuntui olevan välillä hukassa. Niiden lisäksi panostettiin ennakoimattomuuteen, sillä Sa tarjoaa liiankin helposti uutta asentoa. Eipä ole ihme, sillä olenhan koiraa palkannut omatoimisesta asennon vaihosta, mikäli se menee teknisesti oikein. Nyt pitää lopettaa. Hiottiin vähän myös suoraa maahanmenoa sivulla. Sara kun usein menee hieman vinoon.

  • Kävyillä tehtiin ympyrätunnareita, joiden tarkoituksena oli vahvistaa ringin ulkoakiertoa. Kävyt oli vaan vähän huonoja, sillä ne pyörii paikoiltaan niin helposti. Lisäksi niitä oli Sarpsan mielestä kiva pureskella :S

  • Usutin koiraa kiertämään puita ja kentällä maaleja lumihangessa. Hyvää lihastreeniä :) Hyvin se muuten lähtee kiertoihin parista kymmenestäkin metristä kohti tuntemattomaa kierrettävää. Väliin otin jonkin kerran pysäytykset. Kertaalleen Sa ennakoi maahanmenoa. Ennakointia näissä se ei olekaan ennen tehnyt, joten nyt tarkkuutta sen suhteen.

  • Kokeilin myös seuruupätkiin Pekka Korrin neuvoa palkkaukseen. Eli palkkasin koiruutta lelulla (tai hihnalla, joka on Saran mitta-asteikolla aika korkealla leluna...) oikeasta kädestä selän takaa. Kun koiruus oli oikeassa kohdassa, annoin naksusanalla luvan käydä leluun kiinni. Näytti jo nyt vähentävän edistämistä, tosin tätä on tehty aika vähän. Samaa palkkausta sovelsin myös askelsiirtymiinkin. Kun oikeassa kädessä on herkkua, koira pysyy liimattuna jalassa kiinni myös vasempaan liikkuessa.


---


Viime vuoden puolella Sar aloitti juoksunsa eli parisen viikkoa pysytään ryhmätreeneistä poissa.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti