lauantai 3. tammikuuta 2009

Pikkutokoja
Aamuruokaa koira ansaitsi treenaten. Sisällä peilin edessä tehtiin askelsiirtymiä ja paikoillaankäännöksiä. Pikkasen koira taas ennakoi liikkeellelähtöjä, joten käskytin ja liikkeelle lähdettiin vasta, kun koira oli paikoillaan tai palkkasin sen pelkästä paikallaanpysymisestä sivulla. Askeleista vasempaan palkkasin oikeasta kädestä ja ne sujui siististi. Oikeaan päinkään tai taakse ei ollut ongelmaa. Askeleita ottaessa eteenpäin Saran perusasento saattaa jäädä liian eteen. Tähänkin puututtiin tänään. Käännökset vasempaan sujuu hyvin, Sa ottaa hyvän perusasennon niiden jälkeen. Oikeaan takkuaa edelleen. Jos asento ei ole liian edessä, niin se on vinossa. Näitä tehtiin nyt ihan imuttamalla. Välillä levitin lattialle nappuloita lattialle ja treenattiin niiden päältä kävellen. Hyvin koira keskittyi tekemiseen ja kiinnostui nappuloista vasta luvan saatuaan.


Tehtiin myös toki kaukoja. Paras tapa palkata tuntuu olevan namien heittäminen koiran taakse. Takapalkkaa käyttäessä koira kun keskittyy liikaa siihen takana odottavan palkkaan. S-i-vaihdossa palataan nyt takaisin alkeisiin. Se vaihto on niin epävarma kauempaa käskettäessä. Satunnaisesti tulee teknisesti oikeaa liikerataa, useimmiten kuitenkin koira liikkuu.


Iltapäivällä treenattiin ekaa kertaa Tuomelan koululla. Otettiin pitkästä aikaa ohjattua noutoa. Ensin pelkkää vasemman kapulan noutoa. Ekoissa kapula oli suorassa linjassa koiran kanssa, sitten takaviistossa. Myöhemmin sama homma oikeaan suuntaan. Aika siistiä, paitsi luovutusasennot oli vinoja. En viittinyt niitä koko ajan korjailla, joten vapautin pääasiassa koiraa vauhdista. Ruutuun juoksutin koiraa kolmelta eri suunnalta. Alustaa ei ollut, vaan keskityttiin siihen oikea-aikaiseen käskytykseen. Ei se niin vaikeaa ollutkaan alkukankeuden jälkeen, mutta vaatinee vielä lisää harjoitusta. Valmistava osuus on typistetty niskaan koskemiseen ja "Missä ruutu?" -kysymykseen. Tunnarikapulat asettelin ympyrään pylvään ympärille. Koiran työskentely oli muuten kaunista katseltavaa, mutta kapulaa piti vähän pureskella tuodessa. Otettiin sitten vielä kapulan pitoja.


Lisäksi otettin pieniä seuruupätkiä oikella kädellä takaa palkaten, jäävistä seisominen ja istuminen sekä niihin liitetyt idarikävelyt. Molemmat jäävät Sa teki niinkuin pitikin ja piti tassunsa hyvin paikoillaan idarikävelyiden ajan. Kotona keskityttiin vielä kapulan luovutuksiin. Ei tässä ollutkaan mitään ongelmaa, kun palkkana oli nameja (ulkona palkkasin pallolla).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti