perjantai 16. tammikuuta 2009

Aussietreenit


Tokoiltiin jälleen Sirkuskentällä puolenkymmenen aussien kanssa pienessä pakkassäässä.


Aloitettiin noudoilla. Kapulaa heitin noin metristä kymmeneen metriin. Ensimmäisen noudon hain itse ja palkkasin koiraa paikallaanolosta. Noudot meni muuten hyvin, mutta kertaalleen Sa varasti lähdössä. Käskin koiran takaisin ja kävin itse hakemassa kapulan. Seuraavalta ei sitten enää varastanut. Uusi luovutusasento sivulla löytyi hyvin eikä koiraa tarvinnut kertaakaan avustusta tässä :) Sitähän onkin nyt sisällä treenailtu.


Seuraavaksi paikallaanolo ryhmässä. Sara oli reunimmaisena. Alkuun tehtiin paikallaanmakuu. Olin noin minuutin piilossa. Koirien ollessa paikalla kuului vielä ilotulitteiden paukettakin, mutta se ei näyttänyt häiritsevän Sarpsaa. Seuraavaksi vuorossa oli paikallaanistuminen. Huomasi kyllä etten ole aikoihin istuttanut koiraa paikallaan... Pari ekaa kertaa Sa meni maahan heti, kun käänsin selkäni. Palautin koiran takaisin istumaan molemmilla kerroilla ja sen jälkeen se pysyikin jo oikeassa asennossa. Jäin näkösälle viitisen metrin päähän ja kävin palkkaamassa koiraa vähän väliä.


Sitten kisanomaisena treeninä ketjutin muutamat liikkeet, enkä vapauttanut koiraa liikeiden välissä. Liikkeiden välillä palkaksi vain kehuja ja hillittyjä rapsutuksia. Aloitettiin jättöliikkeillä. Tein ne idarimaisesti. Eli ensimmäiselle sivulle koira maahan ja itse kiersin neliön. Otin koiran perusasentoon ja jatkettiin. Vastakkaisella sivulla sitten seisominen. Sa liikehti vähän minun kiertäessä neliötä, muuten ok. Otin koiran jälleen perusasentoon, josta jatkettiin sitten seuraamista edelleen kiertäen neliötä. Parin sivun jälkeen pysähdys ja liikkeelle lähdön jälkeen täyskäännös oikeaan ja neliö oikeaan kääntyen. Seuraamisissa kontakti oli hyvä ja käännöksetkin suht hyviä, mitä nyt itse otin epämääräisiä sivuaskeleita vasemmalle kääntyessä...


Seuraamisen jälkeen sirryttiin hieman toiseen kohtaan ja jatkettiin luoksetulolla pysäytyksellä. Vauhtia oli taas niin, että pysähtyminenkin vei jonkun metrin, mutta muuten ok. Lopuksi vielä yksi nouto noin kymmenestä metristä ja sen jälkeen superpalkaksi juustoa ja narupalloilua.


Riehumisen lomassa otettiin suoria luoksetuloja, joissa vapautin koiran lennosta. Riekkumisen jälkeen otettiin sitten vielä avon kaukoja juustopalkalla. Ennakoinnit on saatu pois ja istumiset oli hyviä, mutta maahanmenot sitä vastoin ei. Muutaman kerran Sa tarjosi maahanmenoa etenemisen kanssa. Takapalkka korjasi ongelman, eli ehkä juusto oli liian vetävää?


Loppuun vielä otettiin ruutua vierailla merkeillä (kukkapurkkeja). Lähetin Sarpsaa ruutuun pari kertaa jo aiemmin muiden liikkeiden välillä eri sivuilta noin kymmenestä metristä ja silloin Sa etsi hienosti ruudun ilman näyttöä. Kertaalleen käskin koiran myös menemään ruudussa maahan. Nyt sitten Sa ei tuntunut löytävän ruutua ei sitten millään, se vain haahuili siellä päin. Näyttöruutukaan ei kymmenestä metristä toiminut, mutta viidestä metristä näytön jälkeen Sa juoksi ruutuun, josta sitten kunnon palkkaus ja siihen lopetettiin. Ehkä ruutu oli nyt niin vaikea, kun tehtiin eri sivulta kuin aiemmat ruutuset oli?


---


Kotona sisällä otettiin vielä naksutellen kosketusalustaa. Vaikeutin vähän laittamalla alustan eri kohtaan kuin eilen ja itse vaihtelin seisomapaikkaa alustaan nähden. Sa näyttää luonnostaan laittavan useimmiten vasemman tassun alustaan ekana, joten vaihdetaan sitten vaatimus siihen. Toistaseksi kuitenkin ei vielä sen kummempaa vaatimusta ole kuin se, että edes jompi kumpi etutassuista on alustalla. Käskysanaa en varmaankaan tähän ota.


Sitten vielä tunnaria. Sitä ei ollakaan hetkeen tehty, paitsi kävyillä metsälenkeillä. Metsäkävyt Sa löytää hyvin nenänsä avulla myös häiriökäpyjen keskeltä :) Sen kun saisi siirrettyä tunnariinkin. Tunnari aloitetaan nyt alusta. Käskysana menee vaihtoon, sillä totesin "Oma"-käskyn olevan aivan liian lähellä arkikäytössä olevaa "Ota"-käskyä... Sa siis ottaa tuolla käskyllä suuhunsa välillä kapulan, välillä lähimmän esineen. Mutta ihmekös tuo, onhan ne aivan samanlaisia sanoja. Uuden käskysanan ("Kapu") opettelun lisäksi keskitytään nyt nätimpään otteeseen kapulasta ("sikariotteet" karsitaan pois).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti