sunnuntai 7. joulukuuta 2008

Jälkeä joulukuussa


Hämmästyttäviä nämä etelän talvet... Mutta siis jälkeä tehtiin pitkästä aikaa. Oli pientä kirpakkaa pakkasta ja maa oli kohmeinen. Talloin Saralle noin 40 m pitkän puoliympyrän muotoisen jäljen. Talloin pääasiassa paksua jälkeä, sillä maasto oli vähän ihmisten tallaaman näköinen. Jonkun pätkän sain tallattua ohuempanakin. Nakinpaloja jätin noin metrin välein, vaikeimpiin kohtiin tiheämmin. Jäljelle laitoin kaksi purkkia, yhden keskivaiheille ja toisen loppuun.


Aloitettiin kuitenkin makkararuudulla kierrosten laskemiseksi, jotta koira pystyisi keskittyä paremmin itse jälkeen. Ensimmäinen patkä jäljestä meni todella hyvin, mutta toisella sitten tuli vaikeuksia. Toisella pätkällä oli jokunen poluntapainen, jonka yli tallasin. Yhdellä polun ylityksellä Saralla oli jälki hukassa, mutta lopulta löysi itse takaisin jäljelle. Viimeiset pari metriä Sa oikaisi loppupurkille näköyhteyden avulla. Pitäisi saada piilotettua purkit paremmin. Ensimmäisen purkin sain piilotettua näppärästi kulman taakse, mutta jälkimmäinen olisi pitänyt saada piilotettua paremmin.


Närhikin poikkesi Sarpsan jäljellä. Taitaa nakit olla oivaa ruokaa närheille... Kotimatkalla tehtiin kävyn etsintää. En ole liittänyt mukaan vielä harhakäpyjä vaan hajustan kävyn ja viskaan sen pusikkoon. Sa käyttää nätisti nenäänsä työskentelyssä ja jaksaa työskennellä vaikka käpyä ei heti löytyisikään :) Komentona on "Etsi" eli sama kuin namien piilottelussa.


---


Myöhemmin sisällä otettiin pitkästä aikaa muutama metallinouto. Koira noutaa kyllä, mutta ei yhtä mieluusti kuin puuta. Kapula pysyy kyllä suussa muttei sitä kärsi repiä yhtään. Tuontiasennot oli aluksi väljiä, mutta korjaantuivat sitten treenin kuluessa.


Tunnaria otettiin entiseen malliin. Lisäksi piilotin tunnaria kulman taakse. Sa tuo kyllä, muttei ymmärrä vielä "Oma"-käskyä.


 


Tehtiin myös kantapäätreeniä eli siis kun nostan vasemman jalan kantapäätä niin koiran on tarkoitus nousta perusasennosta seisomaan. Nyt Sa nousee jo pelkällä kantapään nostolla, mutta mun pitää olla huolellinen nostaessa kantapäätä. Liian iso liike nimittäin saa koiran ottamaan askeleen eteenpäin ja sen jälkeen peruuttamaan takaisin. Tarkoitus kun on vain saada koira nousemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti