keskiviikko 15. heinäkuuta 2009

HSKP:n vapaavuoro


Ehdittiin pitkästä aikaa treenaamaan Sirkuskentällekin. Siellä oli mukavan väljää, joten otettiin tilasta kaikki hyöty irti.  • Luoksetulon maahanpysäytyksiä takapalkalla. Ekana vauhtiluoksetulo, sen jälkeen pari pysäytystä. Eka venyi pitkäksi, toinen oli jo terävämpi. Vauhtiluoksetulon jälkeen vielä yksi pysäytys, josta kutsuin koiran luokse leikkimään. (Ens kerran ohjelmistoon pelkkiä läpijuoksuja, pysäytyksiä on tehty aikas paljon viime aikoina.)

  • Askelsiirtymiäkäännöksiä paikallaan ja parin askeleen seuraamisen jälkeen. Muuten tosi nättejä, mutta asento on hyvin vino pysähdyksessä oikeaan kääntymisen jälkeen. Pari vinkaisuakin koira päästi, mutta lopetti heti kiellolla.

  • Noutoa ja pitotreeniä metallilla. Voisi jättää metallinoudot vähemmälle läähätyskeleillä. Näillä keleillä ote kapulaan huononee entisestään. Koira kyllä siis noutaa vauhdilla, eikä pudottele kapulaa tai tipauta sitä ennen käskyä, mutta pitää kapulaa suussaan mun makuun liian löysästi. Pitotreeniä otettiin myös tunnarikapulalla. Pureskelua ei esiintynyt lainkaan!

  • Kaukoja tehtiin naksulla oikeat merkaten. Edelleen siis koiruus tarjoaa herkästi seisomisia. Ekana maasta istuminen n. 15 metristä. Palkkasin siitä. Sitten sekaan vielä seisomaannousut. Kasvatin niissäkin nyt vähitelleen matkaan n. 10 metriin. Sa ei ottanut nyt lainkaan askeleita asentoja vaihtaessaan.

  • Loppuun vielä pari eteenmenoa lelun avulla. Ekalla vein lelun n. 30-40 metrin päähän ja toisella kymmenisen metriä kauemmaksi ruohikon laitaan. Ekassa ei mitään ongelmaa, tokassa lauma lokkeja asettautui juuri reitin varrelle. Koira joutui siis juoksemaan päin niitä. Sa käänsi päätään lentoon lähtevien lintujen suuntaan ja koiralla meni vähän koordinaatit sekaisin. Se juoksi kymmenisen metriä lelun sivusta, kävi pyörähtämässä nurmikolla, bongasi lelun ja toi sen.


---


Kotona vielä perusasentoja peilin avulla naksulla merkaten. Suurin osa oli ihan hirveitä, koira oli joko liian edessä tai vinossa. Saatiin kuitenkin jokunen hyväkin ja lopetettiin siihen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti