keskiviikko 1. heinäkuuta 2009

Päivän jäljet


Aamusella talloin Saralle lähipellolle kasteen kostuttamaan maahan n. 50 metriä pitkän jäljen. Jälki oli muodoltaan Z, molemmat kulmat oli 90-asteen kulmia: eka oikeaan ja toka vasempaan. Vikalla suoralla oli kaksi keppiä. Sa pääsi haistelemaan jäljen heti tallomisen jälkeen. Kulmat oli vähän vaikeita (kosteus). Ekassa Sa meni käänöksen ohi, hetken aikaa ihmetteli, jonka jälkeen teki vasempaan ympyrän ja löysi taas jäljelle. Toisessa kulmassa Sa pyöristi vähän kulmaa menemällä hieman ulkokautta. Kepit nousi ongelmitta.


Illemmalla talloin uuden jäljen toiselle pellolle. Sillä oli myöskin n. 50-60 metriä pituutta. Tällä kertaa tein kolme 90-asteen kulmaa: eka vasempaan, sitten oikeaan ja vielä kerran vasempaan. Toisen ja kolmannen kulman väliin jätin yhden kepin ja vikalla suoralla oli jälleen kaksi keppiä. Koiruudella oli nyt ihan liikaa energiaa jälkityöskentelyyn. Se ilmeni älyttömänä säheltämisenä. Jouduin lisäksi ihan kunnolla pidättelemään koiraa ettei se olisi vain rynninyt eteenpäin. Eka kulma meni vielä ihan ok, toinen ja kolmas meni sitten säheltäen. Eka ja toka keppi nousi, ennen kolmatta vihelsin pelin säheltämisen takia poikki.


Laitoin koiran jäähylle ja talloin sillä aikaa vielä yhden jäljen. Se oli n. 20 metrin mittainen ja sisälti yhden 90-asteen kulman vasempaan. Vikalle suoralle jälleen kaksi keppiä. Nyt Saralla oli jo paljon parempi asenne jälkityöskentelyyn. Tosin kulma meni varmistellen, mutta menipä silti. Molemmat kepit nousi ongelmitta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti