maanantai 6. heinäkuuta 2009

Tokoa Sahaajankadulla


Tokoa siis Sahaajankadun hiekkakentällä muutaman muun koiran kanssa.


Saralle alkuun jääviä liikkeitä sekaisin (ilman seuraamista). Kaikki ongelmitta, istumisissakin Sa tarjosi istumista. Sitten jäävät seuraamisen kanssa. Nyt istumiset ei enää sujuneetkaan niin hyvin. Tässä välissä on siis jonkinlainen informaatiokatkos. Vedin maahan suoran viivan, jonka avulla tarkastelin jäävien suoruutta. Maahanmenot (ja istumiset) oli suoria, seisomisetkin suurimmaksi osaksi. Pahasti koira ei niissäkään ole vinossa. Seuraamisissa keskityttiin lähinnä vain hitaaseen ja siihen suoraan asentoon. Perusasennot oli lähes tulkoon järjestäen liian edessä. Ongelmana ei siis nyt ollut vino asento vaan edistäminen. Otettiin lisäksi normaalilla vauhdilla neliötä vasempaan päin. Käännöksissä koiruus käytti ihanasti takapäätään :)


Laitoin kosketusalustan nyt ruudun sisään takaosaan. Ekana vaan naksuteltiin alustaan koskemista, sitten aloin yhdistämään tekemiseen käskyä ("Ruutu"). Alkuun tehtiin ihan ruudun vierestä ja pidennettiin sitten matkaa n. 10 metriin. Tuntuu, että käskyn kanssa vauhtia tuli lisää ja alusta taas toi oikean paikan. Tähän asti siis kaikki hyvin :) Otettiin ruutua sitten toisestakin suunnasta. Nyt Sa tarjosi ensimmäisenä menemistä siihen kohtaan (eli oikeaan reunaan), jossa kosketusalusta oli toisesta suunnasta tullessa. Kun naksausta ei kuulunut, koira haki oikeamman kohdan.


Heittelin pari kertaa metallikapulaa Saralle noudettavaksi viereisellä nurtsilla. Vauhtia oli hyvin sekä mennessä että tullessa. Piilottelin tällä kertaa omaa tunnarikapulaa nurmikolle lehtien alle. Sa lähtee vauhdikkaasti käskyllä, etsii kapulan ja tuokin vaudilla. Kapulan pureskelua itse asiassa esiintyy vain viimeisellä metrillä ja pahimmillaan se on perusasenoon tullessa. Otin sitten ihan vain perusasentoja kapula suussa. Niissä naksautin aina siinä vaiheessa, kun koiruus lopetti kapulan pureskelun. (Kielto ei tässä nyt auta, sillä Sa pudottaa koko kapulan kieltäessä.)


Paikallaanolot otettiin tollereiden kanssa. Yhden kanssa makuu ja toisen kanssa istuminen. Tällä kertaa Sa totteli vain omia käskyjään :) Makuun ajaksi menin parinkymmenen metrin päähän piiloon viideksi minuutiksi. Takaisin tullessa Sa oli tipahtanut lonkalleen (kuulemma muutaman kerran oli vaihtanut lonkkaa). Koira oli muuten suorassa ja etutassutkin oli ojennuksessa. Istumisen ekat kaksi minuuttia olin parinkymmenen metrin päässä näkösällä. Ekan minuutin jälkeen kävin palkkaamassa. Kahden minuutin jälkeen olin puolisen minuuttia piilossa ja hetken taas näkyvillä ennen koirien luokse palaamista. Kävelin ensin koiran taakse ja sitten sivulle palkkaamaan. Sen jälkeen vapautin eteen palkalle (jonka jätin siihen paluumatkalla). Etupalkalla varmistin ettei Sa käänny vinoon sen taakse mennessä. Muuten Sa suoriutui istumisesta ihan hyvin, mutta etenkin alussa vaihteli painoa ja vähän vilkuili kauempana ollutta koiraa.


 


Lopuksi vielä hinkattiin vähän lisää jääviä seuraamisen kanssa.

---Kotona otettiin vielä perusasentoja. Selkeästi suurin syy huonoihin asentoihin on se etten osaa käyttää vasenta jalkaa oikein tai vaihtoehtoisesti hartialinjani ei ole suora. Kun oikein keskityin noihin, niin saatiin useita hienoja perusasentoja. Ne oli sekä suoria että oikeassa kohdassa. Otin myös pysähtymisiä heti oikealle käännöksen jälkeen. Näitä pitääkin näköjään alkaa työstämään, sillä nopeana koirana Sa tulee varpaille.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti