tiistai 21. heinäkuuta 2009

Tokotuksia


Paikkana oli yliopiston parkkis, jossa ei ollut ketään muita.


Ekana pari suoraa luoksetuloa, matkaa n. 30 metriä. Ekassa koiruus sai juosta suoraan leluun kiinni. Toisella kertaa, kun olin kävellyt parkkiksen toiseen päähän, Sa oli noussut istumaan. Kävin palauttamassa koiran makuulle, kävelin toiseen päähän ja sitten takaisin palkaamaan koiran makuulle. Sitten vielä luoksetulo suoraan sivulle. Saralla oli niin hurjasti vauhtia, että näytti että se juoksee vauhdilla ohi. Mutta koiruus hidastikin viime hetkellä ja tuli hyvään perusasentoon :) Sitten pari edestakaista hyppyä n. 70-senttisen aidan yli. Tällä kertaa Sa ei tarjonnut yhtään alitusta. Päin vastoin, se jopa ennakoi takaisinhypyissä! Hypyt oli entisestään ilmavampia.


Liikkeestä jäävistä otettiin pelkästään istumisia sekä seuraamisella että ilman. Sa onnistui jokaisessa! Lisäksi tehtiin jälleen perusasentotreeniä. Useimmissa Sa tarjosi asentoa, joka oli liian edessä. Ne muutamat hyvät merkkasin naksulla. Koin tässä Ahaa-elämyksen. Eli huonojen perusasentojen ongelmaa esiintyy lähinnä näissä perusasentotreeneissä. Luoksetulojen ja noutojen perusasennot on hyviä (tosin noudoissa koira saattaa tarjota vinoa perusasentoa, muttei silloinkaan liian edessä olevaa). Seuraamisissakin useimmiten asento on oikea. Joten jätetään nyt nämä jankkaukset ja tarkastellaan perusasentoja muissa yhteyksissä. Otin vielä kokeeksi seuraamispätkän, jossa ekana seuruutin koiran päin puskaa. Sa otti hieman häiriötä esteestä ja siksi istuminen oli hidas, perusasento oli hyvä. Sitten käännös oikeaan ja muutaman metrin päästä pysähdys, edelleen hyvä perusasento. Käännös oikeaan jälleen ja seuruutus päin aitaa. Nyt koira jäi vähän eteen, joten peruutettiin vähän ja otettiin uudestaan. Perusasento oli hyvä. Pysähdyksen jälkeisisä käännöksissä Sa erkanee vähän, mutta käännös on kuitenkin vielä mukavan tiivis.


Kaukoista tehtiin m-s-, i-s- ja m-i-vaihdot n. 15 metristä. Ekalla käskyllä Sa lähti tulemaan luokse (?!). Palautin koiran paikalleen ja loput sujuikin sitten ongelmitta. Lähempää otettiin sitten muutaman vaihdon sarjoja. Nyt Sa ennakoi ainoastaan vain kerran m-s-vaihtoa. Tehtiin yksi vauhdikas tunnari. Laitoin 6 kapulaa 45-asteen kulmaan, oma oli vikana. Lähetin koiran matkaan muutaman metrin päästä kapuloita. Se lähti vauhdilla, meinasi aloittaa haistelut tokasta, mutta aloitti sittenkin ensimmäisestä, hyvä. Sa eteni vauhdilla kapulalta toiselle ja vikastakin jatkoi vielä matkaa, palasi takaisin, nappasi sen suuhun ja toi pureskelematta hyvään luovutusasentoon. Muuten hyvä suoritus siis, mutta vähän liikaa vain vauhtia koirassa. Itse on ollut nyt painostamassa koiraa kapuloiden vierellä, vaan seurasin koiran toimia muutaman metrin päästä.


Lopuksi vielä naksuttelin kosketusalustaa. Pelkkä alustan hipaisu ei riitä, vaan vaatimuksena on, että tassu koskee siihen vähintäänkin muutaman sekunnin ajan. Tämä on vaikeaa sisälläkin, mutta sain kuitenkin naksautettuakin jonkin suorituksen. Pääasiassa Sa laittaa etutassun alustalle ja loppukroppa kiertää alustan myötäpäivään. Tätä en vielä hyväksy, vaan odotan, että koira pysähtyy hetkiseksi.


Kotimatkalla otettiin vielä muutama hyppynouto aidan yli. Merkkasin naksulla takaisinhypyt. Ei mitään moittimista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti