sunnuntai 25. lokakuuta 2009

3 x toko + keppijälki


Torstaiaamuna treenattiin Viilarin kentällä. Ensin hyppyjä ja hyppynoutoja. Hyppynoudot tehtiin kokonaisina liikkeinä 70- ja 90-senttisillä esteillä. Ne oli ihan kivoja. Metristäkin otettiin. Pelkkä hyppy sujui hyvin koskematta, joten otettiin noutojakin (pelkkiä tuonteja). Kepin kanssa meni hyvin, mutta kapulan kanssa koski esteeseen. Pitänee nyt vaan opetella tekniikkaa lisää ennen kuin otetaan kapulan kanssa. Kentällä lojui kilonen kapula, jolla otettiin tasamaanoutoa. Ihan hyvää. Pitää hommata itellekin pk-puolen kapulat, tuo oma puukapulahan on alokasluokassa käytettyäkin pienempi.


Seuraavaksi tunnari, jossa ei ollut mitään haastetta. Sa ei erottanut ruohikossa olevia kapuloita lähetyspaikalta vaan juoksi suoraan niiden yli - sattumalta juuri siitä kohdasta missä oma oli! Tunnareiden keruun ja ruudun rakentamisen ajan Sa suoritti paikoillaan istumista. Ruutua (ei nauhaa) tehtiin taas naksutellen kaikista neljästä suunnasta. Ensin koiruus tarjoili paikaksi ruudun taustaa. Korjaantui, kun tehtiin näyttö- ja leluruudut. Toisella ja kolmannella sivulla nappisuoritukset. Neljännellä oli taas vaikeaa. Pitäsi ottaa kosketusalustalla välillä. Lopuksi otettiin vielä poispäinkääntöjä kiertojen kanssa. Hyvin se kääntyi ja todella hyvin irtosi kiertoihin.


---

 

Perjantaina oli HSKP:n vapaavuoro ATD:n hallissa. Paikalla oli toinenkin koirakko. Saralle ensin hyppynoutoa metallilla. Ihan kivojahan ne on, mutta koira saisi pitää kapulaa paremmin suussaan ja tulla vauhdilla sivulle asti (sehän pudottaa mieluusti raviin metriä paria ennen metallin kanssa). Sitten pari kertaa ruutuun lähettämistä lainamerkeillä (ei alustaa eikä nauhoja). Ekalla koira haki ruudun taakse, toisella osui oikeampaan kohtaan. Otettiin myös seuraamaantulot molemmista suunnista.

 

Seuraavana jääviä sekaisin. Nyt koiruus oli hyvin mukana ja teki kaikki jäävät oikein. Seuruuosio ei ollut yhtä kaunista; se oli pomppivaa ja koira edisti hieman. Otettiin seuraamista myös päin agiesteitä ja seiniä. Kontakti pysyi loistavasti, muuten seuraaminen oli korkean vireen takia edelleen kamalaa. Askelsiirtymissä oikeaan toimii pienet askeleet, vasempaan mennessä koira menee pienistä askeleista hämilleen. Kaukoissa tehtiin kaikkia vaihtoja parin metrin päästä. Seisomaannousuissa oli vikaa: m-s-vaihdoissa Sa tuli askelia eteenpäin ja i-s-vaihdossa se otti sivuaskeleen oikeaan (?!). Pitää siis kiinnittää huomiota palkan paikkaan. S-i-vaihdot sujui välillä ihan mallikkaasti, välillä vähemmän mallikkaasta ja toisinaan Sa tarjosi käskyyn peruuttamista... Loput vaihdot oli hyviä. Lisäksi pari vauhtiluoksetuloa suoraan leluun.

 

---

 

Sunnuntaina suunnattiin Sahaajankadun kentälle tokoilemaan muutaman muun koirakon kanssa. Paikalla oli yllättäen mätsäri, joten tokoiltiin sitten viereisellä nurtsilla hyvässä häiriössä. Välillä vähän sateli. Sar sai ensin ottaa luoksetuloja pysäytyksillä. Otettiin niitä sekä suorina että puun kierron kanssa. Eka seisomaan pysäytys ei ollut ihan terävä, mutta loput oli mukavan teräviä. Maahanmenoissa vauhditin pysähdystä kääntymällä koiraa kohti. Se toimii. Kierroissa Sa ei joka kerta ohjautunut halutulta puolen, joten vahvistin sitä naksulla.

 

Kaukoista tehtiin kaikkia vaihtoja metrin parin välillä. Huonoja pääasiassa (koiralla liikaa kierroksia). Eihän se paljoa näissä liiku, yleensä se ottaa jommallakummalla takatassulla yhden askeleen johonkin suuntaan. Mutta kun kriteerinä on takatassut liimattuina maassa, niin eipä kelpaa. Tehdään nyt kaukoja vain kotitreeninä (sisällä ne sujuu). Haetaan sitä oikeaa mielentilaa myös ulkotreeneihin. Ruutua tehtiin sinisillä lainasankomerkeillä kosketusalustan kanssa. Otettiin kaikista suunnista. Koiruus hakeutui hyvin alustalle. Tosin alkuun vauhdilla tehtäessä se juoksi ensin ruudun läpi ja sitten palasi alustalle. Lopuissa jarrutti paremmin. Otettiin ruutujakin maalin kiertojen kautta. Sa irtoaa kiertoihin jo paristakymmenestä metristä.

 

Loppupuolella Sa alkoi puksutella puskan takaa kuuluville äänille. Oli syynä sitten epävarmuus, vahtinen, molemmat tai ihan jokin muu, niin koira sai jäädä laidalle yksikseen puksuttelemaan. Ei se kauaa jaksanut yksinänsä puksutella ja päästiin jatakamaan treenejä ihan normaalisti. Mikälie ollut.

 

Käytiin mätsärin puolella hakemassa häiriöitä seuraamiseen. Katsekontakti pysyy hyvin seuratessa, mutta perusasentoon pysähtyessä koira vilkaisee ympärilleen. Tähän siis pitäsi kiinnittää huomiota. Kotimatkalla otettiin pk-kentällä metristä hyppyä. Ekalla Sa pysähtyi hypyn eteen keräämään rohkeutta, lopuissa hyppäsi hyvin koskematta esteeseen. Pitää alkaa kiinnittää huomiota palkan sijaintiin. Koira kun vilkuilee liikaa hypätessään.

 

Kotimatkalla talloin myös keppijäljen metsään. Siinä oli 13 keppiä parin metrin välein. Ajettiin heti. Kaikki kepit nousi, mutta palautus saisi olla rivakampi. Sa jäi välillä mietiskelemään keppi suussaan ennen kuin toi sen.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti