sunnuntai 4. lokakuuta 2009

Mölli-tokoa ja agia


Käytiin kokeilemassa voittajaluokkaa Hiiden Haukut ry:n järjestässä epävirallisessa kokeessa Vihdissä. Voittajaluokkaa ei pisteytetty. Tultiin paikalle juuri, kun luokka alkoi ja Sara oli vuorossa ensimmäisenä, joten suht kylmiltään mentiin kehään. Makuuta ja kaukoja lukuunottamatta liikkeet saatiin videolle. Vettäkin satoi välillä.  • Paikallaanmakuu. Makasihan se, jopa ihan suorassa, vaikka piilopaikka oli hieman sivussa koirista.

  • Seuraaminen. Alku oli pomppuisampaa, mutta kulku tasottui loppua kohti mennessä. Askelsiirtymissä Sa piti pientä ääntä, muuten sirtymät oli ihan hyviä (ei niin pomppuisia). Juoksuun lähdössä se irtoaa, joten näihin voisi taas kiinnittää huomiota. Video.

  • Liikkeestä istuminen. Mun piti ihan vilkaista, että se tosiaan istui. Video.

  • Luoksetulo. Jee!! Video.

  • Ruutu. Parilla ekalla lähetyksellä Sarpsa kiersi vesilätäkön ;) Kolmannella otin pari askelta ruutua kohti ja koiruuskin päätyi ruutuun, tosin aivan oikeaan laitaan (tätä teki perjanainakin). Vissiin koiruus on lähdössä seuraamaan jo pelkästä vilkaisusta (?). Video.

  • Hyppynouto. Video.

  • Metallinouto. Lopussa koira pudotti raviin. Video.

  • Tunnari. Unohdin ensin käskeä koiraa pysymään paikoillaan ja mukanahan se koittaa pyörähtää... Koiran osalta muuten hyvä suoritus, mutta se pureskeli kapulaa tuodessaan. Video.

  • Kaukot. Juuri kun olin päässyt käskytyspaikalle viereisen kehän alo-paikallaanmakuusta lähti muutama koira vetämän rallia. Aloitettiin kaukot alusta, mutta Sa keräsi irtokoirista liikaa kierroksia kaukoja varten. Se liikkui eteenpäin kaikissa muissa vaihdoissa paitsi avon vaihdoissa. Seisomaannousuissa se otti pieniä askeleita, s-m-vaihdossa valui hieman ja s-i-vaihdot teki etujalat paikoillaan. Yhteen s-i-vaihtoon tarvittiin kaksi käskyä, eihän koiruus osaa tätä vielä. Kaiken kaikkiaan koira liikkui reilun puolimetrisen.


Kaiken kaikkiaan olen hyvin tyytyvinen koiran tekemiseen! Tarvitaan vaan lisää varmuutta liikkeisiin ja kaukojen opettelua, ne kun ei kestä välimatkaa vielä. Luokan loputtua otettiin kentällä vielä muutamia liikkeitä. Ensin hyppynouto metallilla, se oli ihan kiva. Sitten kaukoja läheltä ohjaten. Seuraavana askelsiirtymiä. Näitä saatiin tehdä muutamaan kertaan ennen kuin koiruus oli täysin hiljaa ja sain palkattua sen. Sitten ruutu. Nyt Sa juoksi suoraan keskelle ruutua, johon palkkasin sen. Lopuksi otettiin vielä luoksetulo, jossa vapautin vauhdista.


---


Kotimatkalla pysähdyttiin Purinalle ottamaan muutamat ohjaustreenit hyppyesteillä. Vettä satoi edelleen. Tehtiin ensin viime kerran poispäinkääntöjä. Nyt otin ohjauksen molemmilta puolin. Meni paljon paremmin ilman sitä häiriöputkea. Sa jopa kääntyi joka kerta ilman ylimääräistä pyörähdystä! Sitten välistävetoja neliön muodotavilla hypyillä. Tätäkin molemmin käsin ohjaten. Oikealla kädellä ohjaten meni ihan hyvin, kunhan vain pidin oman rintamasuuntani kohti aina seuraavaa estettä. Vasemmalla kädellä ohjaten ei mennyt ihan niin hyvin, mulla oli vaan enemmän vaikeuksia pitää rintamasuuntaa. Seuraavana samoilla hypyillä kahdeksikkoa. Se meni ihan ookoosti. Loppuun vielä A:n kontakteja. Niitä ei pitäisi yrittää yksinänsä ottaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti