lauantai 10. lokakuuta 2009

Jälki ja esineet


Kyseessä oli siis noin 100-metrinen peltojälki (kuvan mittasuhteet ei todellakaan vastaa oikeaa). Jälki vanheni puolisentoista tuntia ennen ajoa.



Jälkeä lähestyttiin janamaisesti ja Sa ottikin itse jäljestä kiinni lähtien oikeaan suuntaan. Ekassa kulmassa koira eksyi. En itsekään tiennyt missä jälki meni, joten otin koiraa reilusti taaksepäin kohtaan, jossa tiesin jäljen kulkevan varmasti. Neljännessä kulmassa Sa olisi jatkanut suoraan metsään. Aika vahvasti se veti sinne, oisko siinä jokin mennyt? Myös jäljen loppupuolella oli ilmeisesti harhajälki (katkoviiva), sillä Sa tarkisti sen molempiin suuntiin ennen kuin jatkoi suoraan. Loput kulmat olikin sitten hyviä. Keppejä oli kuusi kappaletta. Ensimmäistä haisteltuaan Sa olisi jatkanut matkaa nostamatta sitä, joten otin vähän takaisin ja koiruuskin muisti jutun juonen. Loput kepit nousi ongelmitta.


Sitten esineruutua. Alue oli n. 5 x 40 m. Muutaman metrin päästä etulaidasta kohosi kalliota, joten sen edemmälle etulaidasta ei nähnytkään. Kallion päällä kasvoi sammalta lähinnä. Esineinä oli sormikaspari. Ekan jätin kiven koloon keskelle ruutua jo talloessa, toisen vein koiraa hetsaten takalaitaan. Ekalla lähetyksellä Sa lähti vauhdikkaasti, se oli jo esineen kanssa takaisin ennen kuin olin saanut palkkalelua laukusta kaivettua... Toisella ja kolmannella lähetyksellä Sa lähti myös hyvin, ei kiitolaukkaa, mutta ripeästi kuitenkin. Kummallakin kerralla se palasi tyhjin suin, joten käytiin yhdessä hakemassa esine. Kiven kolossa ollut hanska oli jäljellä ja koira bongasikin sen lopulta itse.


Tällä kertaa mennen tullen mentiin pyöräillen (koira oli välillä vapaalla). Yhteensä matkaa tuli nyt n. 7 km.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti