lauantai 17. lokakuuta 2009

Tokoja


Tänään tehtiin tokoa yliopiston parkkiksella pienessä tihkusateessa. Ensin tunnari kisanomaisena (6 kapulaa rivissä, toinen vasemmalta oma). Sa aloitti haistelut vasemmasta laidasta, maistoi kolmatta, palasi takaisin ja toi oman. No mitä sitä saattoi odottaakaan, koira kun on ollut viime aikoina normaalia vähäisemmillä aktivoinneilla… Lisäksi muisteltiin pelkkää tunnarin pitoa.


Seuraavana ruutua (ilman nauhaa), jonka olin koonnut alussa koiralta piilossa. Ei alustaa tällä kertaa, pelkästään naksutellen mentiin. Yllättävän hyvin Sa tietää sen oikean kohdan. Pariin se esitti ruutumerkkiä kosketusalustaksi, mutta muut oli oikein hyviä. Lähetykset tehtiin kolmelta eri suunnalta suunnilleen kisamatkalta. ”Ruutu”-käskyä lukuun ottamatta en antanut muita käskyjä, vaan koiruus sai itse etsiä oikean kohdan.

 

Sitten pari hyppynoutoa n. 70-senttisen aidan yli. Otettiin vain tuonteja. Hyvin se hyppää kapulankin kanssa, ilmavaraa jäi. (Taisi olla ekaa kertaa tuon korkuista hyppyä kapulan kanssa?) Työstettiin vielä juoksuun vaihtoja seuraamisessa. Ensi kokeilin kainalopallolla. Ei sujunut, sillä koiralta katosi kontakti tempon vaihtuessa. Kokeilin sitten suusta palkkaamisella. Kontakti pysyi, mutta koira edisti. Näiden jälkeen toimi kainalopallokin. Nyt myöhemmin kattelin noita videoklippejä ja kaikissa pätkissä Saralta putoaa kontakti juoksuun lähtiessä. Väljyys johtunee siitä.

 

Loppuun vielä tunnari (kapulat jonossa, vikana oma). Hyvin meni.

 

---

 

Viikon aikana:


  • Kaukoja tottahan toki.

  • Askelsiirtymissä on pääpainona ollut se oikea mielentila (äänettömyys) ja pomppimattomuus. Nämä vaatinee vielä paljon töitä. Paikoillaankäännöksissä on ollut sama teema.

  • Peruuttamista matalien korokkeiden (koiran patjaa, mappeja…) ylitse ja ulkosalla mäkiä ylös. Ongelmaksi meinasi tulla etu- ( = kosketusalusta-asento) tai takatassujen ( = 2on2off-asento) jämähtäminen tavaroiden päälle. Ei voi koiraa syyttää, niitähän on naksuteltu paljon ;) Ulkona Sa peruuttaa aikas jyrkkiäkin mäkiä näppärän näöisesti. Lopulta kokeiltiin matalilla portaillakin ja nehän sujui :)

  • Kumartaminen sujuu nyt käsimerkillä ja naksutellessa koiruus tarjoaa sitä. Pitää vielä yhdistää käskysanaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti