maanantai 12. lokakuuta 2009

Päivän agit ja eiliset tokot


Kierrokset oli jälleen taivaissa. Niistä ei taida enää päästä eroon agilityssä... Kontaktiesteistä otettiin jälleen puomia ja A:ta täysikokoisina. Alkuun tehtiin puomia namitettuna hihnan kanssa. Toiselta kouluttajalta tuli kuitenkin palautetta, että hihnaa ei saa turvallisuussyistä käyttää. Tehtiin sitten ilman ja ihan hyvin se meni niinkin. Tosin luulen, että Saralle toimisi paremmin kontakteissa takaperin ketjuttaminen. Nyt se vaan keskittyy syömiseen. Keppejä tehtiin jälleen toispuoleisesti verkotettuina. Nyt koiruus meni hyvin kumpaankin suuntaan, mitä nyt pari kertaa koitti oikaista palkalle.


Poispäinkääntöteema jatkui tällä kertaa seuraavanlaisella radalla:Rimat oli 50:ssä sentissä ja poispäinkäännöt tehtiin ennen putkia. Ehdin jo kehitellä kauhuskenaariot radan sujumisesta, mutta ratahan sujuikin kerrassaan loistavasti! Sa irtosi hyvin putkiin poispäinkäännöillä ja itse muistin pitää koiran kuulolla hyppyjen 4. ja 5. välissä, eikä Sa oikaissut putken väärään päähän. Koira kuulemma osaa lukea rataa, hyvä että edes jompikumpi ;)


---


Eilen otettiin pikkutokot lähinurtsilla. Ensin ruutuja kosketusaslustan kanssa (ei ruutunauhaa tällä kertaa). Nyt koiruus teki loistavat kontaktit alustaan! Lisäksi otettiin kävelykaaviot. Tällä kertaa palkkasin koiraa maassa pysymisestä ruudussa, hyvin se pysyi. Seuraavana liikkeestä istumisia. Otin alkuun ihan reilut käsiavut mukaan. Ilman niitäkin toimi hyvin. Sitten vielä kaukoja. S-i-vaihdot tehtiin n. metrin päästä käskyttäen, s-m-vaihtoja n. 5 metristä ja loppuja n. 10 metristä. S-m-vaihdoissa jokunen huono ja koira ennakoi s-i-vaihtoa. Muuten ihan siistejä. S-i toimii näköjään käskyllä paremmin (käsimerkin annan oikealla kädellä ja koira vetää vähän kieroon sen takia, korjaantunee kunhan saadaan matkaa kasvatettua). Lenkin varrella yritin koiruutta saada peruuttamaan portaita ylös. Ei onnistunut, pitänee kokeilla matalammalla korokkeella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti