sunnuntai 22. elokuuta 2010

Rinnailut


RINNA on ajanut jokusen jäljen viime päivinä. Torstaina tunnin metsäreippailun jälkeen tein vain 10 askeleen jäljen, sillä ajattelin metsälenkin väsyttäneen pentua. Mitä vielä, samaa rynnimistä se oli edelleen! Nameina oli vain Froliceja ja työskentely ei ollut yhtä intensiivistä kuin parempaa jälkinamia käytettäessä. Eteni kuitenkin. Lauantain (leikkele)jälki oli 30 askelta pitkä ja lopussa oli ekaa kertaa purkkipalkka. Työskentely oli kaiken kaikkiaan super bra! Sunnuntaina tehtiin jälkeä iltahärissä. Tällä kertaa 40 askelta. Edelleen joka askeleella on nameja kantapään ja päkiän kohdalla, tällä kertaa oli juustoa. Pääasiassa jäljestäminen oli aivan upeaa, pentu kulki kuin juna! Muutamassa kohdassa penne olisi jättänyt jomman kumman askeleen väliin, mutta tarkasti nekin pienen hihnapidätyksen jälkeen. Edelleen voisi tehdä pidempääkin pätkää ja sen myötä lisätä purkkeja.


Naksuttelutkin on saatu käytiin. Katsekontaktia on toki naksuteltu. Lisäksi tarkoituksena on naksutella pennulle erilaisia takäpää/tasapainoharjoituksia. Väärinpäin olevan kulhon kanssa sain puhtaasti naksuteltua pennulle kuonokosketuksen... Tarkoitus kun oli kuitenkin saada etutassut kulhon päälle, niin turvauduin houkutteluun, muuten ei oikein tuosta kuonokosketuksesta olisi päästy eteenpäin. Nyt pentu osaa nostaa etutassut vadin päälle. Tätä vielä vahvistetaan, mutta tarkoituksena on saada koira pyörimään vatia ympäri etutassut vadin päällä. (Sarakin kokeili ja oppi jo kerrasta tämän. Sillä on niin hyvä etutassukosketustarjoaminen.) Lisäksi pentunen saa jatkossa opiskella laittamaan kulhoon kaikki neljä tassuansa sekä 2on2offia.


Metsässä Rin on opetellut pennulle sopivien kivien ja kantojen päällä tasapainottelua. Penne alkaa jo itsekin hakeutumaan niiden päälle, niin kivaa on! Arkiodottaminen sujuu todella hyvin ulko-ovella. Voin poistua pennun näkökentästä, voin viedä/heittää tavaraa ovesta tai Sara voi kulkea ovesta tai odottaa leluineen toisella puolen ja pentu pysyy kynnyksen toisella puolen. Aivan mahtavaa. Tosin odottaminen ei toimi vielä oikein muualla ;)


Lauantaina käytiin Inkan kanssa sosialistamassa pentuja Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Molemmat kulki reippaasti sisälle hännät pystyssä ja pistivät painiksi keskelle hallia. Ja samaa rataa meni koko vierailu :) Pikkasen tokoteltiinkin käytävällä. Rimppa teki osaamisensa mukaan, ei yhtään haitannut vieras paikka tai ohimenevät ihmiset. Perusasennot alkaa hahmottumaan pikkuhiljaa. Vähän liiankin hyvin, sillä käännökset vasempaan pentu tekee pylly maassa... Eteentuloasento tuntuu olevan pennelle myös mieleinen. Lisäksi leikittiinkin. Pienet tirsatkin pennut otti ihmisvilinässä. Pienellä pelolla Rin reagoi vain rullaportaissa sylissä, vaikka ennen tässä ei ole ollut ongelmaa. Myöskään pentu ei halunnut muutamaa porrasta korkeammalle kiivetä avoimissa portaissa, vaikka kotoa löytyy samanlaiset ja niissä ei ole ongelmaa. Kuulutuksiakin piti alkuun kuunnella tarkemmin. Lisäksi vastaantuleville koirille piti räksyttää, ihan kaikille.


Sunnuntaina Rinna oli mukana Hyvinkään agikisoissa. Rin ihastui treenikaverin riiseniin. Sen kanssa oli kiva juosta ja koirat jakoi yhteisen rakkauden kaivuupuuhiin. Agin seurannan ohessa Rimppa treenaili perusasentoja ja liikkeellelähtöjä. Toki leikittiinkin, sukka oli ihan paras lelu.


---


SARA siis aloitti eilen juoksunsa ja ihan ajallaan. Olin aika uhkarohkeasti varannut koiralle paikkoja tuleviin kisoihin. Nyt Hyvinkää jäi väliin ja pitää ainakin parit seuraavatkin peruuttaa.


---


Kuvia vielä perjantaiselta sisarusten pentutreffeiltä. Pokkari ei ollut taaskaan tarpeeksi nopea...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti