sunnuntai 1. elokuuta 2010

Tuomelan koululla


SARALLE olisi kokeita tiedossa, joten tarvinnee ottaa taas tokot päiväohjelmaan, sillä yllättäen ongelmat ei korjaannu itsestään... Tänään suunnattiin Tuomelan koululle treenaamaan. Ensin otettiin askelsiirtymiä kaikkiin suuntiin sekä oikeaan käännöksiä paikoillaan. Ekat tein namilla imuttaen ja sen jälkeen ilman. Kaikki oli hyviä eikä ääntelyä ollut lainkaan! Sitten otettiin nauhallista ruutua kisanomaisesti aina kutsuun asti. Kutsuttaessa annoin koiralle uudestaan maahankäskyä. Ruutuun meno oli hyvä, tosin aika taakse koira meni (häntä jäi ulos). Ruudun loppuosaa otettiin erikseen. Sitten pelkkiä lähetyksiä kisamatkalta. Ekassa Sas ennakoi maahanmenon, joten käskin sen seisomaan ja sitten ruudusta pois. Seuraavalla kertaa koiruus pysähtyikin hienosti seisomaan. Otettiin vielä tuplamatkalta lähetys kosketusalustalle. Hyvin se lähti.


Seuraamista tehtiin päin heijastavaa ikkunaa. Ekoilla Sa aavistuksen jätätti, sitten paransi eikä välittänyt esteestä mitään. Liikkeestä istumisiakin taas tehtiin. Pääasiassa ne meni oikein, mutta välillä tuntui ettei koira olisi koskaan kuullutkaan moista käskyä... En edelleenkään tiedä mikä tässä liikkeessä on vikana, kaiketi koira ei vaan kuuntele kunnolla mitä sille sanotaan (?).


Sitten vielä kaukoja muutamasta metristä. Muut oli hyviä, mutta m-i-vaihdot oli vajaita. Koira kyllä paransi, kun käskytin lähempää ja kun käytin heittopalkkaa. Näissä pitää olla tarkkana etten hyväksy vajaita lainkaan. Myös s-i-vaihdoissa oli ongelmaa. Ne tosin korjaantui, kun siirryttiin pienestä ylämäestä tasaiselle alustalle... Peruuttaminen pitänee opettaa Sarpsalle uudestaan. Sitä on käytetty paljon s-i-vaihdoissa apuna ja nyt käskyn kuullessaan koira ottaakin muutaman askeleen taaksepäin ja istuu. Tarkoitus kun on jatkaa peruuttamista yhdellä käskyllä kunnes toisin käsketään. Loppuun tehtiin vielä tolpan kierron kautta ruutuun meno. Olin jättänyt sinne koiran huomaamatta pallon, joka olikin oikein mieluista :)


---


Illalla tehtiin vielä puistossa peruuttamista ja johan oli parempi asenne koiralla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti