torstai 7. heinäkuuta 2011

Aksoja


Tiistaina SARA teki hyppytekniikkatreeninä set pointia okserilla (hyppyjen väli 4 ft). Okserin korkeus oli aluksi 25 cm ja nostin sitä aina 45 cm asti (25-35-40-45-40-35-25 cm). Nelivitosessa Sas hyppäsi koko komeuden kertaloikalla tiputtaen okserin toisen riman samalla. Siinä viheessa aloin epäilemään etäisyyksien ja korkeuden suhdetta ja suosiolla lähdin laskemaan korkeutta. Muut korkeudet Sara hyppäsi kauniilla kaarella.


Kaikkia kontakteja työstettiin. A:ta tehtiin kahden putken välissä, jälkimmäinen oli lähellä A:ta. Alkuun tuli nättejä juoksutoistoja. Sitten rumempia koiran loikatessa (osui kuitenkin kontaktiin). Vähensin koiran vauhtia jättämällä A:ta edeltävän putken pois ja tyyli parani. Puomia tehtiin namialustan kanssa. Ei vielä täydellistä, mutta ihan ok. Keinua tehtiin myös namialustan kanssa. Saran tyyli on keinauttaa lauta ja sen jälkeen asettautua 2on2offiin. Keinauttamisen jälkeen se menee kyllä ripeästi asentoon, mutta mun makuun olisi enemmän keinun päähän asti juoksu. Ehkä se tulee varmuuden myötä, ehkä ei. Toistaiseksi mennään kuintekin näin.


Sara teki myös rataa. Yllättävän vaikeaa oli saada koira sujuvasti pituuden jälkeen putkeen! Sara kun hyppäsi pituudella pitkälle ja jatkoi vaan suoraa linjaa. Suhina auttoi tässäkin. Mun pitää vaan opetella suhisemaan oikea-aikaisesti, usein olen liian myöhässä eikä se siinä vaiheessa enää auta (tai parhaillaan suhisen koiran ollessa riman päällä, jolloin rima tippuu). Muita kääntöpaikkoja oli renkaalle meno ja kepeille meno. Kepeille meno ei olisi ollut vaikeaa ellei Sara olisi ekalla kerran bongannut keinulla olevaa namialustaa... Sen jälkeenkin se herkästi kaarsi sitä kautta, vaikkei alustaa enää ollutkaan siellä.RINNAKIN teki set pointia okserilla. Okserilla oli korkeutta 20 cm. Ekalla kertaa ennustelin vaikeuksia ja jätin pallopalkan jo okserin alle. Seuraavat toistot sujui hyvin. Rin teki myös puomia. Ohijuoksin, jättäydyin jälkeen ja leijeröin. Kaikki sujui!


Rinnallekin rataa. Muuriahan ei ole lainkaan tehty. Nyt kokeilin naksutella pennulle ensin sitä. Mitäpä Rin tekeekään, tarjoaa tasapainoilua muurin päällä... Tehtiin muuria sitten pari kertaa lelun odottaessa toisella puolen ja sitten lentävällä leulla ennen kuin yhdistin sen rataan. Kaikista vaikeinta radassa oli pyöritys esteillä 4.-10. Rinna kun ei hae niitä hyppyjä kovinkaan hyvin, etenkään vauhdissa. Helposti se hyppäsi vain yhden hypyn putkesta putkeen juostessaan. Kun ohjasin koiran menoa huolellisemmin, niin saatiin sekin sujumaan. Loppuun tehtiin koko rata virheettä :)---


Torstaina aksattiin helteessä. Molempien kanssa tehtiin ensin hyppytekniikkana set pointia kahdella hypyllä, joiden välissä 6 ft. RINNALLA rima nousi 30 sentistä 45 senttiin (30-35-40-45-45-40-35-30 cm). Eka nelivitonen ei ollut ihan siisti, toisella penne paransi. SARALLA rima liikkui 50 sentistä 65 senttiin (50-55-60-65-60-55-50 cm). Mun silmään ihan siistiä menoa, tosin en välttämättä osaa näitä katsoa sillä silmällä ;)


Molemmat juoksi myös samaa rataa (Rinnalla rimat 35 cm, Saralla 50 cm). RINNAN kanssa tehtiin rataa vain 10. esteelle asti. Pituutta ei ole Rinnan kanssa vielä aiemmin otettu, joten pituudelta putkeen menoa kokeiltiin ensin. Se ei tuottanut ongelmaa. Rinnalla on pitkä laukka-askel, joten helpostihan se hyppää pituuttakin. Radan ongelmallisimmaksi kohdaksi koitui ekan putken jälkeinen osuus. Penne tuli niin laajalla kaarella putkesta, että tuli helposti 6. esteen ohi. Sitten kun se hyppäsi senkin, niin olin useimmiten myöhässä ja penne jäi pyörimään esteen taakse. Tähän auttoi se, että laitoin vaan tossua toisen eteen ;) Rinna hakee jo paremmin hyppyjä, mutta toka este mentiin helposti ohi, jos otin sivuttaisetäisyyttä yhtään.


SARA yllätti lukemalla ennen muuria tehtyä takaaleikkausta liiankin hyvin. Se jätti putken väliin ja jatkoi kutosesteelle. Jätin takaaleikkaamatta siinä ja koirakin meni putkeen sujuvasti. Muuten rata Saran kanssa sujui hyvin.RINNA teki loppuun vielä verkotettuja keppejä. Nyt tekniikka oli taas kivanoloista. Pari ekaa kertaa vedätin pentua, sitten jättäydyin keppien alkuun tai seisoin sivussa pennen kepittäessä. Vauhti ei hidastunut, vaikka en ollutkaan mukana :) Maksipöytääkin Rin teki. Vaikka lähetinkin pennun paikoillani seisten pöydälle, niin silti sen jarrut petti ja se meni pöydän yli...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti