torstai 21. heinäkuuta 2011

Hellejuoksua


Lämmintä oli ihan reilusti. Kastelin koirat ennen treenejä ja sen jälkeen ne pääsi uimaan. SARA teki hyppyteknisenä treeninä perussarjaa tasaokserein (25 cm). Lähtöön asetin koiran muutaman metrin päähän estesarjasta. Koiran piti itse arvioida askeleensa. Ekalla se ponnistikin liian kaukaa ensimmäiselle hypylle ja okserin takarima tippui. Loput hypyt sarjasta koira onnistui kuitenkin rytmmittämään paremmin. Toisella kertaa Sas osasi arvioida myös ensimmäisen hyppynsä. Sitten set point tasaokserilla. Okserin korkeus vaihteli välillä 35-50 cm (35-40-45-50-45-40 cm, väli apuhypystä okseriin 6 ft). Hyvin meni. RINNA teki set pointia tavallisella hyppyesteellä. Riman korkeus oli 35-40-45-50-50-45-40 cm. Mitä korkeammaksi rima nousi, sitä huonommalla tyylillä pentu hyppäsi. Se käytti ponnistukseen etupäätään. Nythän rima oli ekaa kertaa 50 sentissä, ehkä tottumuksen myötä tekniikkakin korjaantuu. Ainakin viittäkymppiä toista kertaa hypätessä tyyli oli aavistuksen ensimmäistä parempi.


Kepeillä SARAA lähettelin eri kulmista. Avokulma 90-asteisena ei onnistu ilman apuja, etenkään jos liikun jo keppien kulkusuuntaan. Tiukemmat avokulmat onnistuu paremmin. Umpikulmat on helppoja. RINNA kepitteli verkkojen kanssa. Jätin ensin yhden verkon palan pois ja sitten vielä toisenkin keskeltä. Hyvin meni edelleen. Kepitystyyli sillä on nopea, joskin päätään se voisi ehkä vielä laskea. Rinna tykkää kepeistäkin; se pujotteli kepit edestakaisin ainakin kolmesti peräkkäin itseksensä ja palkkalelunkin kanssa lähtee mieluusti vielä pujottelemaan.


Suht suoralla putkella muisteltiin putkijarrutusta. SARAN kanssa ei meinannnut sujua ollenkaan. Koirasta kun ei löytynyt jarruja :P Se jatkoi putkelta vaan juoksua suoraan, huomasi toisenkin putken ja rallatteli pitkin putkia (ihan kuin Rinna). Toistojen myötä saatiin jo vähän paremmin sujumaan. RINNAN kanssa nämä oli helppoja. Lisäksi Rinnan kanssa tehtiin takaakiertoja kahdella hypyllä. Ensin rimat oli alhaalla, sitten 25 cm ja lopulta 35 cm. Hyvin sujui.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti