sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Viikonloppu


Rinna veli Duke omistajineen tuli viikonlopuksi kylään. Lauantaina käytiin Koivukylän Koiraharrastajien järjestämissä agiepiksissä treenaamassa mun kisapäätä. Rata olikin aivan oiva siihen.SARAN kanssa tehtiin odotetustikin moninkertaisesti hylätty. En kääntänyt koiraa tarpeeksi tiukasti ja se ei huomannut toista estettä lainkaan. Se jatkoi suoraan vain kolmannelle ja jäin ohjauksessa myöhään. Sen seurauksena Sa meni putkeen väärästä päästä ja ohitti hyppyesteen sekä halkaisi renkaan ennen kuin sain ohjauksen taas ajantasalle. Kepeillä Sa haki useasti joko toiseen väliin tai sitten ensimmäiseen, muttei siitä sitten taipunut toiseen väliin. Keppikohtaa kävin tekemässä kisan jälkeen uudestaan ja silloin se sujui, kun en omalla liikkeellä häirinnyt koiran kepittelyrauhaa. Rataantutustumisessa en ollut yhtään huomannut koiran linjaavan suoraan muurin jälkeen putkeen ja sinnehän Sarakin imeytyi. Sen jälkeisen hypyn koira suoritti väärältä puolen kääntyen, jolloin A-este oli sopivasti linjalla. Siihen hajosi ohjaus kokonaan. Sain kuintekin hetkisen jälkeen koottua itseni ja loppusuora tehtiin onnistuneesti. Lisää treeniä siis vaan mun kisapäälle.


Video.


---


Sunnuntaina oli kasvattitapaaminen samaisella nurmikentällä. Rinnakin sai osallistua housujalkaisena. Ohjelmassa oli agia, tokoa ja näyttelytreeniäkin. Agilityratana oli Annen suunnittelema rata.RINNAN kanssa rataa tehtiin vain ensimmäiseen putkeen asti. SARAN kanssa rataa tehtiin pätkissä. Molempien kanssa mun ajoitus on pielessä. Lisäsi RINNA teki puomia. Erilainen puomi ei penneä hämännyt, kuten ei myöskään länget, joita käytettiin ylösmenolla. Jokunen onnistunut toistokin saatiin, mutta oli myös niitä, joissa joko pentu ei joko pysähtynyt lainkaan tai sitten vastapainoksi hidasteli. SARAKIN teki puomia. Vauhtia haettiin leluhetsauksella. Itsenäistä ja vauhdikasta suoritusta pitää rakentaa vähitellen. Saran kanssa pitää vielä myös vahvistaa paljon oikeaa pysähtymiskohtaa. Kepeillä kokeiltiin miten koira kestää tiukkaa edestä leikkausta. Ei se kestä. Eli siihenkin paljon treeniä.


RINNA osallistui näyttelykoulutukseen. Sehän seisoo hyvin, mutta nyt myös ajoittain ravasikin nätisti. SARA teki tokona liikkurin kanssa ruutua ja ohjattua noutoa. Ruutu oli tällä kertaa punainen (nurmikkopohjalla). Merkille ja ruutuunkin se juoksi hyvin. Palkkasin molempiin. Ruudussa otettiiin makuuta. Ekalla yrittämällä koira lähti tulemaan jo liikkurin käskystä. Toisella kertaa se pysyi hyvin makaamassa ja kävin palkkaamassa sen makuusta. Ohjatussa tehtiin vain vasemman kapulan noutoa. Kapula oli agiesteiden luona ja Saraa se häiritsi. Se yritti kahteen kertaan hakea keskimmäistä ennen kuin haki suorilta vasenta kapulaa. Näissä oli kuitenkin hyvää se, että osasin pysäyttää koiran ja toisella käskyllä koira haki halutun kapulan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti