sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Möllikokeessa


RINNA osallistui tällä kertaa Tiltun koirakoululla järjestetyn epävirallisen tokokokeen mölliluokkaan (helpotettu alokasluokka), jonka tuomarina oli Tiltu. Kehään pääsyä odoteltiin kolmisen tuntia. Koko sen ajan Rin halusi tekemistä. Se tuijotti, läpsi tassulla, hyppi, teki perusasentoja ja repi hihnaa koko sen kolmen tunnin ajan... Odotellessa sateli vähän väliä, mutta kehään päästessä alkoi aurinko paistelemaan ja ilmasto muuttui tropiikiksi.


Luoksepäästettävyys   10


Rin haistoi Tiltun kättä, mutta muuten istui tattina sivulla.


Paikallaan makaaminen (1 min.)   10


Heti koirat jätettyä viereinen belggari nousi ja meni rähisemään Rinnalle. Rinna vastasi rähinään. Rähinää vakavampaa ei kuitenkaan sattunut. Paikallaanmakuu uusittiin ilman belggaria. Rin jäi hieman vinoon, mutta piti asentonsa koko ajan. Lopussa viereinen collie nousi ja Rin otti siitä sen verran häiriötä, että siirsi toista etutassua. Muutaman kerran pentu vilkaisi sivulleen, mutta muuten ihan kivaa makuuta.


Seuraaminen kytkettynä   9 ½


Puoli pistettä meni hieman vinoista perusasennoista, jotka johtuvat liiasta tiiviydestä. Huonolta seuraaminen tuntuikin, mutta ennemminkin se tuntui liian löysältä kuin liian tiiviiltä. Näkemyseroja?! Kontakti ei pysynyt koko aikaa, tempon muutokset oli ok, kulma vasempaan hieno, täyskäännökset huonoja.


Seuraaminen taluttimetta   9


Nyt koira oikeasti jätätti lopussa eikä tehnyt vikaa perusasentoa. Tiltun mielestä Rinna oppi kaavion kerrasta ja alkoi jo ennakoimaan pysähdystä. Fiksu se on, mutta että niin fiksu. Ehkä mä vaan itse aloin ennakoimaan kaavion loppua...


Liikkeestä maahanmeno   6 ½


Ehkä tavallisesta poikkeavasta seuruusta johtuen penne meni maahan vasta toisella käskyllä. Sivulle nousuunkin tarvittiin kaksi käskyä.


Luoksetulo   9 ½


Eteentulokäskyllä Rinna tuli suoraan sivulle. Se jarrutti vasta mun kohdalla ja kaartoi pitkältä takaa.


Liikkeestä seisominen   10


Edelleen rumaa seuruuta, mutta seisominen oli hyvä.


Hyppy   10


Pysähtyminen ei ollut ihan terävä. Seisomisesta sivulle asettuessa koira myöskin tassutteli. Tähän korjaukseksi oma sijainti, kannattaa mennä koiran lavan kohdalle eikä keskelle koiraa.


Kokonaisvaikutus   9½


En muista mistä meni puoli pistettä, kun juuri Rinde kantoi maasta löytynyttä kapulaa mulle <3


Tulos: 186/200 p. ja sijoitus 1./4.


Palkkaamista/palkkaamattomuutta pitää miettiä. Makkaraa oli tarjolla ja ennen kehään menoa tehtiin liikkeitä sen voimin. Rinna alkoi pärskimään sen verran, että vaihdoin nameiksi tavalliset Frolicit. Makkara on vaan liian hyvää. Kehässä palkkasin pelkillä kehuilla luoksetulon ja hypyn, muissa koira sai liikkeiden välissä palkkaa. En usko, että Rinnan kanssa tulee olemaan ongelmaa palkkaamattomuuden kanssa vaan sen palkan laadun kanssa... Liian hyvää ei voi olla.


---


Omalla lenkillänsä SARA teki tosi siistejä luoksetulon maahanmenoja maalin kiertojen yhteydessä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti