tiistai 12. heinäkuuta 2011

Hyppyteknikoita


Hypeltiin Eevan ja Kumman kanssa, keskityttiin lähinnä hyppytekniikkaan. Ensin rakennettiin perussarja (5 hyppyä, välit 6 ft), power grid (4 hyppyä, välit 9 ft) ja steady one stride (4 hyppyä, välit15 ft). Perussarjassa rimat oli matalalla, muissa 30 cm. SARA hyppäsi ensimmäisen perussarjansa huonosti. Sen hyppykaari ei osunut keskelle vaan se hyppäsi läheltä hyppyjä. Tämä korjaantui, kun siirsin lähtöpaikkaa hieman kaemmas. Power gridissä ei myöskään hyppykaari osunut keskelle ensi yrittämällä. Steady one stride oli Saralle helppoa. Se otti joka väliin laukka-askeleen ja sai näin mitoitettua hyppynsä oikein. Toisella kierroksella Sara paransi suoritustaan. Sille olikin power grid ja steady one stride aivan uusia asioita.


RINNALLEKIN power grid ja steady one stride oli uusia asioita. Se teki ekalla kierroksella nätisti perussarjan ja power gridin. Steady one stridessä se otti ekaan väliin laukka-askeleen ja kaksi seuraavaa hyppäsi ilman laukka-askelta. Viimeisellä hypyllä pääkin nousi, se tartti vissiin vähän ponnistusvoimaa. Toisella kierroksella sujui muuten samoin, mutta perussarjassa pentu hyppäsi taas kaksi viimeistä hyppyä kerrallaan. Se korjattiin laittamalla pallo vikan hypyn alle.


Seuraavaksi etäisyyden arviointia (kolmessa ekassa hypyissä rimat matalalla, vikassa liikkuvassa 35 cm). SARA aloitti arviointinsa 9 askeleesta. Sara hyppäsi kaukaa ja hyppykaari ei ollut ihanteellinen. Yksi askel lisää ja koira ottikin jo laukka-askeleen väliin. Nostettiin etäisyyttä vielä 11 askeleeseen ennen kuin aloitettiin laskemaan. Vika toisto oli paras. Tämäkin oli Saralle uutta. RINNA aloitti suoraan 11 askeleesta ja etäisyyttä saatiin kasvattaa 18 askeleeseen asti ennen kuin pentu otti laukka-askeleen väliin. Siitä etäisyyttä pudotettiin kahden askeleen välein; 16 tuli vielä laukka-askel, 14 ei enää.


Eilinen rata oli vielä pystyssä ja SARAN kanssa yritettiin taas sitä. Otin aloituksia eri kulmista ja ainoa missä koira pudotti riman oli silloin, kun lähdin liikkeelle liian aikaisin. Eri kulmat kuitenkin vaikuttivat siihen kumpaan putkipäähän koira haki. Muuten rata sujui ihan hyvin. Lopun ohjasin erilailla juoksemalla 16. esteen taakse ja ohjaamalla koko loppusuoran koiran vasemmalta puolen. RINNA teki puomia ihan sairaan siististi! Puomia tehtiin yksittäisenä sekä myös rataan yhdistettynä. Rinnan kanssa tehtiin radasta 13.-15. ja jatkettiin uudestaan 14. esteelle, josta 9. putkeen ja viimeisenä vielä 5. hyppy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti