tiistai 2. elokuuta 2011

Mustikassa


Käytiin eilen ja tänään keräämässä mustikoita. Se tiesi koirille metsätreeniä. Marjoja oli paljon, kuten myös muitakin marjastajia, joten koirien treenit tehtiin lyhyesti. RINNAN eilinen jälki oli pituudeltaan alle 100 m. Siinä oli kolme keppi + purkki -yhdistelmää. Jälki alkoi heinikkopohjalla, joka kulki jyrkän rinteen suuntaisesti. Sitten rinnettä alas ja pohjaksi vaihtui kielot ja sittemmin risukot. Eka purkki oli rinteen yläosassa, toinen rinteen alla kielojen alla piilossa ja viimeinen lopussa kannon takana. Jäljestys oli muuten sujuvaa, mutta koira hukkasi jäljen tokan ja kolmannen purkin välissä. Se löysi kuitenkin itsenäisesti takaisin jäljelle. Purkkien ilmaisut oli hyvät. Toisesta purkista penne meni ensin ohi, sai hajun ja palasi sitten ilmaisemaan senkin. Tänään jälki oli n. 100 m pitkä suora mustikkavarpujen seassa. Tällä kertaa vain lopussa oli purkki + keppi. Alussa oli sammaleisen ojan ylitys. Se sujui ongelmitta. Pidin koko jäljestyksen ajan liinan lyhyenä ja pennekin keskittyi paremmin jälkeen eikä hukanut sitä. Lopun purkki-ilmaisu oli hyvä. Vähitellen voisi alkaa vaihtamaan purkki + keppi -yhdistelmät pelkiksi kepeiksi.


SARAN eilisellä jäljellä oli pituutta pari sataa metriä. Jäljen lopussa oli pikkutikku. Alkuun pohja oli kasvitonta, joka sitten muuttui risukoksi ja kaatuneiden puiden ylityksiksi. Saran jäljestys oli sujuvaa. Matkalle oli joku jotain vanhaa rojua jättänyt ja ne Sas tarkasti nopeasti. Pikkutikun ilmaisukin oli hyvä. Tänään tein n. 300 metriä pitkän suoran yhdellä kepillä mustikkavarpujen sekaan. Janaa oli viitisen metriä ja siitä koira suoriutui hyvin. Jäljestäminen sujui hieman varmistellen. Häiriöhajuja oli. Yhdessä kohdassa mentiin muutaman metrin päästä marjamummoa. Saran pää nousi ja häntä heilahti mummolle. Käskystä se jatkoi hommiaan. Lopussa oli polun ylitys, jossa koira jäi hetkeksi kuulostelemaan ääniä ennen kuin jatkoi jäljestämistä. Kepistä se meni ensin yli, palasi sitten takaisin ja nosti vaan jokin kepin oikean vierestä. Ei kelvannut, lähetin koiran uudestaan pari metriä ennen keppiä. Taas se tarjosi väärää. Kolmannella kerralla se malttoi vasta keskittyä ja otti oikean kepin suuhunsa. Siitä koira sai kehupalkan. Tein kiireessä uuden jäljen tuoreilla kepeillä. Ekasta kepistä koira meni vaan yli. Samoin toisestakin, mutta otin koiraa takaisin, jolloin se ilmaisi toisen kepin. Vasta kolmannnen kepin se ilmaisi hyvin ja ansaitsi palkkansa. Oli vissiin liian vähän hajua kepeissä.


Molempina päivinä tehtiin esineruututreeninä RINNALLE esineen tuontia. Hetsasin koiran lelulla ja vein sen ruutuun. Homma toimi ja lelu palautui nopsaan. SARALLE eilen samanlainen lyhyt treeni. Tänään laitoin ruutuun kaksi palloa parin metrin päähän toisistaan. Koira toi ne yksitellen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti