keskiviikko 31. elokuuta 2011

Märkiä treenejä


Ennen Rinnan agia tokoiltiin Sirkuskentällä collieiden kanssa. Alkoi satamaan heti, kun kentälle päästiin ja sadetta riittikin ihan kiitettävästi koko illaksi. Tokoteltiin nyt sillisalaattina, siis vailla etukäteissuunnitelmia.


RINNALLE:  • Seuraamisessa naksuttelin ensin kontaktia. Palkkasin (juusto)nameilla ja penne vähän pärski. Ihan siistiä seuraamista, täyskäännökset vasempaan sujuu, oikeaan tehdessä tulee väljyyttä. Tehtiin seuraamista vielä pallo vasemmassa kädessä ja koira teki töitä innokkaammin. Otettiin pidempiä pätkiä.

  • Ketjuteltiin muutama liike. Ensin hieman mutkittelevaa seuruuta ja sitten liikkeestä maahanmeno. Penne jätti kyynärät ilmaan, vasta toisella käskyllä se laski ne alas. Otettiinkin alusta, eli mutkittelevaa seuruuta ja liikkeestä maahanmeno. Nyt meni kyynärätkin maahan. Jatkoin ottamalla koira lennosta seuraamaan ja sitten liikkeestä seisominen. Seisominen oli ok, mutta koiran taakse kävellessä se hieman kieryi. Taas lennosta seuraamaan lähtö ja siitä palkka. Kauneusvirheitä oli siis jokunen, mutta penne kesti hyvin tehdä töitä palkatta.

  • Noudosta otettiin ensin luovutusasentoon tuloa. Luovutusasento on suht ok. Lyhemmältä matkalta se tuli ravaten, pidemmältä nosti kuitenkin laukan. Sais kuitenkin mun makuun juosta lujempaakin. Otettiin erikseen vielä tuonteja vauhdista vapauttaen ja ne toikin mukavasti lisää vauhtia. Lisäksi heittelin kapulaa ilman noutamista, palkkailin vain sivulla pysymisestä.

  • Luoksetulossa Rin edelleen tarjoaa herkästi suoraan sivulle juoksua. Eli edelleen avut mukana. Koira tuli eteen ihan ok vauhdilla eikä edes törmännyt.

  • Kaukoista avon kaukot ja seisomaannousut onnistuu muutaman metrin päästä. Nyt kentällä s-m oli hirvittävän hätäinen ja se vaati suuremmat avut onnistuakseen. S-i oli yllättävän näppärä.


SARALLE:  • Noutoa otetiin eri suunnista. Koira tuli hyvään luovutusasentoon eri kulmista. Kapula suussa tehtiin myös seuraamisesta kaikissa temmoissa sekä kaukoja. Onnistui mainiosti.

  • Jääviä tehtiin sekaisin lelu vasemmassa kädessä. Lelu oli vähän liikaa ja koira arpoi istumisissa joko seisomaan tai istumaan. Tarvii vahvistaa vielä istumisia paljon,

  • Luoksetulon maahanpysäytyksiä tehtiin kiertojen kanssa. Ihan ok suorituksia, ei älyttömän upeita, muttei ihan huonojakaan. Seisomaanpysäytyksiä tehtiin lelun heiton kanssa.

  • Eteenmeno otettiin koko kentän poikki. Sitten toinenkin vielä seuraamisen kanssa. Ihan hyvää.


---


Lenkin jälkeen jatkettin RINNAN agissa. Tehtiin rataa:Vaikeinta oli saada penne olemaan ohittamatta ekaa ja tokaa estettä. Työnnöllä nekin suoritettiin. Ajoitus oli vaan tarkkaa. Kiva oli huomata, että Rin alkaa ohjautumaan sinne minne haluan eikä sinne minne se haluaa ;)


Tehtiin myös muita ohjauskuvioita. Pakkovalsseissa maltoin odottaa koiraa ja pakkovalssailut onnistui. Takaakierrot onnistui, kunhan niitä tehtiin rauhallisemmalla vauhdilla. Välistävedoissa sujui se välistäveto-osa, mutta seuraavalle esteelle lähetys ei. Hyppäämisen sijaan Rin kiersi koko esteen.


Lisäksi tehtiin puomia. Laitettiin muurin palikka ylösmenolle kontaktiosan yläpuolelle. Ensin se auttoikin, mutta sitten Rin hyppäsi koko komeuden yli... Tarvinnee keksiä jotain muuta. Jättäydyin kaikissa suorituksissa reilusti koiran taakse ja silti se juoksi vauhdilla loppuun asti ja jäi suorasti 2on2offiin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti