keskiviikko 31. elokuuta 2011

Paimenessa


Käytiin Swedun paimennuskoululla Somerolla kokeilemassa taas löytyykö lambeja ja niitähän löytyi tällä kertaa :) Aiemmin ollaan oltu sisähallissa, mutta nyt oltiin kymmenisen lampaan kanssa ulkosalla.


Ensimmäisellä kierroksellaan SARA oli hyvinkin kiinnostunut lampaista ensialkuun. Se oli ensin liinassa ja kun päästin liinan irti, niin Saraa alkoi kiinnostaa enempi paska kuin itse lampaat. Vähitellen se kuitenkin alkoi kiinnostua taas lampaista ja lopetettiin siihen. Toisella kierroksella Sara oli heti alusta asti hyvin tekemässä töitä. Vaikeutena oli pystyä peruuttamaan lampaiden edellä. Lampaat vaan vilahti ohi ja oltiinkin koiran kanssa samalla puolella. Paimennussauvan käytön ajoituskaan ei oikein onnistunut :P


RINNA oli ensin liian kiihkeänä lampaiden kanssa. Paimennussauvaakin se piti leluna ja kävi siihen kiinni. Marika tuli auttamaan ja penne otti siitä itseensä liikaa. Se paineli autauksen ovelle enkä saanut sitä käskyillä tulemaan pois. Kävin hakemassa koiran ja sen jälkeen lampaiden käsittely sujuikin maltillisemmin. Toinen kierros meni ääripäissä eli koiran joko kiihkoillessa liikaa tai vastapainona koiran paineistuessa liikaa. Se tasapaino pitäisi löytyä.


Koirat oli aika hyvin rapaistuneet ja pääsivät vielä uimaankin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti