torstai 1. syyskuuta 2011

Vesiesteitä


Rataa rakentaessa satoi vettä ihan kunnolla ja kenttä oli yhtä lammikkoa. SARAAHAN märkyys ei haittaa, mitä enempi roiskuu, sen kivempaa on!Ekalla kierroksella Sara meni pari ylimääräistäkin estettä. Onnistuin kuitenkin improvisoimaan ohjausta eikä ohjaus loppunut kesken. Pisteet siitä mulle. Putkesta putkeen meno ei ollutkaan niin helppoa kuin kuvittelin. Ohjasin ensin vasemmalla kädellä suuntaa, mutta samalla kroppa kääntyi jo kohden seuraavaa hyppyestettä ja koirakin suuntasi sinne. Kun pidin kropan suunnan kohti putken suuta, niin koirakin meni sinne. Parasta lienee olisi ollut vastakkaisella kädellä ohjaaminen (jota en kokeillut). Pituudelta kepeille vienti oli haasteellinen. Kiirehdin liikaa ja Sas aloitti pujottelun toisesta välistä. Kepittely onnistui, kun keppien alussa käänsin kroppaa kepeistä poispäin, jolloin koirakin kääntyi ekaan väliin. Sen jälkeen taas kroppa keppeihin päin, ettei koira tullut ulos kepeiltä. Kaksin käsin ohjaus aiheutti myös liiallista haltuunottoa ja koira tuli kepeiltä pois ekan välin jälkeen. Renkaalta 12. esteelle vienti onnistui hyvin. Sanoin koiran nimen heti renkaan jälkeen ja se käänsi koiraa sopivasti. Kaiken kaikkiaan kivaa menoa, mutta jarrutuskäskyjä sais kyllä alkaa käyttämään enemmänkin, se vähentäisi kaarteita.


Omaa vuoroa odotellessa rapakkotokoiltiin. Tehtiin seuraamista ja kaukoja rapakossa. Istumisissa koira asetteli vähän pyllyään maata vasten, mutta istui kyllä. Maahanmenoissa ei ollut mitään ongelmaa.


Saran agitunnin jälkeen jatkettin vielä agilla. Tehtiin hyppytekniikkana ensin set pointia okserilla (kotiläksy). Sekä RINNALLA että SARALLA se sujui. Otin myös liikehäiriötä (kävelin esteiden vierellä) eikä se haitannut kumpaakaan. RINNAN kanssa jatkettiin vielä yhden esteen set pointilla, jossa riman korkeus vaihteli 45-55 cm. Ekaa kertaa 55 senttiä hypätessään Rin kolautti rimaa. Sen jälkeen se tuli riman ali. Laskin korkeutta ja penne juoksi 45-senttisenkin riman ali lelulle. Laitoin kaksi rimaa ristiin hyppyriman alle. Ekalla kerralla koira kiersi esteen. Sen jälkeen se hyppäsi esteen ja siitä pidettiin bileet. Nostin rimaa 50 senttiin ja Rin hyppäsi sitä muutaman kerran bileiden kera.


SARALLE otin vielä puomia. Hetsasin koiran kunnolla ennen suoritusta ja puomin suorittaminen oli nopeaa. 2on2off-asentoa pitää vielä vahvistaa, sillä jos annoin käskyn, koira pysähtyi kaikki tassut kontaktialueella ja jos taas en sanonut mitään, se pysähtyi hyvin 2on2offiin ehkä sekunniksi ja vapautti itse itsensä kontaktilta...


RINNA teki matalaa rengasta. Se hakee hyvin renkaan läpi. Otettiin myös lähetystä kulmista ja niissäkin suurimmassa osassa koira meni renkaan kautta. Yhdistin rengasta myös siivekkeen kiertoon. Hyvin se sujui, mutta pidemmiltä matkoilta penne ei vaan kierrä välttämättä siihen suuntaan kuin haluaisin. Se vaan kiertää sattuman varaisesti jompaan kumpaan suuntaan. Loppuun vielä eteenmenoa. Laitoin ensin esteen taakse lelun ja läehtin koiran kauempaa esteestä. Sitten ilman edessä olevaa lelua ja penne edelleen haki hyvin hypylle :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti