sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Möllinä


RINNA osallistui möllitokoon Tiltun koirakoulun tapahtumassa. Paikkana oli pihan asvalttiparkkis. Tuomarina oli Pirkko Bellaoui. Oltiin paikan päällä parisen tuntia enne kehään pääsyä. Luokkana oli mölliluokka, alokasluokka helpotettuna. Palkata sai liikkeiden välissä. Palkkasin nakilla luoksepäästettävyyden ja paikkamakuun jälkeen, seuraamisista palkkasin repimäleikillä, loput liikkeet tehtiin pelkkien kehujen ja rapsutusten voimin.


Luoksepäästettävyys   10


Rinna istui perusasennossa ja haistoi tuomarin kättä.


Paikallaan maakaaminen (1 min.)   10


Rin ei tippunut käskyllä maahan vaan meni maahan tassuja asetellen. Johtui varmaan asvalttipohjasta. Maassa olo sujui hyvin.


---


Seuraaminen kytkettynä   9 ½


Käännöksissä on vielä työstämistä, oikeaan käännöksissä tulee väljyyttä ja nyt vasempaan käännöskin oli huono. Kontakti pysyi, mutta tipahti juoksuun lähdettäessä. Ennen kaikkea kuitenkin tuomari rokotti liiasta tiiviydestä.


Seuraaminen taluttimetta   9


Ks. edellä, mutta vielä enemmän tiiviyttä.


Liikkeestä maahan meno   9


Hidas maahanmeno.


Luoksetulo   8 ½


Annoin käsiavut eteentulemiseen. Rin tulikin eteen, liian tiiviisti ja vinoon. Edestä sivulle siirtyminen oli kaunis pomppu :/


Liikkeestä seisominen   8 ½


Ottipa koira askeleita käskyn jälkeen!


Estehyppy   10


Rimppa tykkää hypätä :)


Kokonaisvaikutus   10


:)


---


Tulos: 185,5 p./200 p. ja sijoitus 1./4.


Videot:Se oli ihan ok suoritus penneliltä :) Tosin kaipaisin lisää varmuutta suoritukseen ja enemmän draivia tekemiseen. Palkkaamattomuuttakin pitää toki treenata lisää.


Jäätiin vielä tekemään luoksepäästettävyys ja paikkamakuu (2 min.) alokasluokkalaisen kanssa. Luoksepäästettävyys sujui edellisen kaltaisesti. Paikkamakuussa koira jonkin kerran vilkuili muualle, näissä liikahdin ja kontaktikin palasi. Asennon koira piti, mutta koiraa kohden kävellessä se otti rennomman asennon.


---


SARAN kanssa vedettiin kisanomaiset treenit lähipuiston nurtsilla. Otettiin ohjattu nouto, ruutu, tunnari ja kaukot. Koirassa oli aivan liikaa virtaa. Ohjatussa noudatin oikeanpuolimmaisen kapulan. Keskimmäinen vaan veti koiraa ja parin lisäkäskyn jälkeen se toi oikean kapulan. Ruudussa (merkiltä oikeaan) koira lähti merkiltä takaviistoon ikään kuin ohjatussa. Pienen kierroksen jälkeen se palasi takaisin merkille ja nyt lähti käskystä ruutuun. Loppuosa oli kunnossa. Tunnarissa koira lähti tuhatta ja sataa kapuloille. Se haisteli rumasti kapuloita, mutta suu kävi kuitenkin vain oman kapulan kohdalla. Sen se toi vauhdilla sivulle. Kaukoissa teetin koiralle kahdeksan vaihtoa. Se tuli eteenpäin s-i- ja s-m-vaihdoissa. Rumaahan se liikkeistä suorituminen oli, mutta tarkoitus olikin treenata palkkaamattomuutta ja sitä koira kesti mainiosti, joten palkkansa se sai. Otettiin vielä pari ruutuun menoa, eeveeälmäisesti ja voittajana. Molemmissa koira haki hyvin ruudussa keskitakapaikan ja sai palkkansa siihen pysähtymisestä. Ohjattuakin otettiin vielä. Merkille menot tehtiin lyhyesti. Ensin vasemmanpuolimmaisen nouto. Se onnistui. Sitten oikeanpuomimmaista. Ekalla koira kävi taas keskimmäisellä ja vaati lisäkäskyn oikealle kapulalle menoon. Sitten vielä pari oikeanpuolimmaisen kapulan noutoa, jotka onnistui kerrasta. Otin vielä suuntia palloilla (pallot samassa linjassa merkin kanssa). Näitä pitää tehdä useammin muistuttamaan paremmista hakukaarista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti