lauantai 10. syyskuuta 2011

Voihan kontaktit!


SARALLA oli kaksi agistarttia Suomen Kromfohrländer ry:n kisoissa Purinalla. Tuomarina oli Martti Salonen. Ihanneaika oli molemmilla radoilla 45 sek.



Ekalla radalla (paljaat numerot) päästiin hyvin A:lle asti. A:lla koira pysähtyi juurikin kontaktialueen yläpuolelle. Käskin sitä tulemaan alas ja sehän hyppäsi koko kontaktialueen yli... Siitä vitonen. Taispa olla eka kerta, kun otettiin kontaktiesteeltä virhe. Jäin tässä vaiheessa koirasta jälkeen. Olin suunnitellut ohjaavani hypyt valssaten niiden välissä, mutta nyt jouduin ohjaamaan koiraa takaa päin ja eihän se niin sujuvasti mene. Puomille mennessä pyöräytin koiraa, ihme ettei siitä tullut kieltoa. Kontaktit oli hitaat, mutta muuten loppurata oli sujuvaa. Aika oli -4,48 ja vitosella sijotuttiin sijalle 2./13. Yhtään nollaa ei radalta tullut.


Video.


Toinen rata (punaiset neliöt) oli melkolailla edellinen rata vastakkaiseen suuntaan. Toinen hyppy oli sijoitettu erilailla ja viimeisessä putkessa oli vapaa valinta. Heti alkuun Sas ei huomannut toista estettä lainkaan ja tuli sen ohi, joten siitä HYL. Kontaktiesteiden alastuloille pysäytin nyt koiran kunnolla. Keinu oli suorituksena hyvä, puomilla koira hidasteli vasta lopussa. Hyppysarjan jälkeen Sara lukitsi putken ja sinnehän se meni A:n sijasta. Varioitiin sitten loppurataan paljon putkia :)


Video.


Molemmat radat oli ohjauksiltaan onnistuneita. Ei tokikaan teknisesti, mutta ohjaus ei hyytynyt missään vaiheessa. Kontaktit menee nyt remppaan. Sarallehan ei ole täysin selvä mihin kohtaan pitää pysähtyä ja nyt ekan radan jälkeen lisäksi tajusin, ettei se ymmärrä "Pinta"-käskyä samanlailla kuin minä. Saran mielestä se tarkoittaa pysähtymistä siihen paikkaan...


---


Myöhemmin tein RINNALLE lähiniitylle jäljen. Pituutta oli n. 60 m, kulmia kaksi vasempaan ja keppejä kuusi. Rin näki jäljen teon ja jälki ajettiinkin kuta kuinkin heti. Jäljelle lähetin koiran viiden metrin janalta. Tuuli sivusta ja koira lähti tuulen suuntaisesti vinoon. Korjasin linjaa ja toisella yrittämällä penne meni suorasti ja nosti jäljen hienosti. Ekassa kulmassa Rin haki suuntaa, mutta toisesta se suoriutui loistavasti. Kaikista kepeista Rin meni ensin metrin ohi, seisahtui ja palasi ilmaisemaan kepit nenä minuun päin. Pääasiassa ilmaisut oli ok, jokunen keppi jäi koiran kyynärvarren alle ja yksi kokonaan mahan alle. Palkkasin kuitenkin kaikki. Annoin lopussa koiran mennä vapaasti, mikä oli virhe, sillä vauhti kasvoi liikaa ja vikasta kepistä koira meni rynnäten ohi. Muutenkin vauhtia oli liikaa, sitä pitäisi saada vähemmäksi. Ei tokikaan ollut eduksi antaa koiran nähdä jäljen tekoa ja ajaa jälkeä tuoreeltaan, mutta ajattelin sen tekevän hyvää keppi-ilmaisuille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti