keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Hyppytunti


Vietettiin sateista iltaa Vappu Alatalon luona Siuntiossa hyppytunnilla.


Ensin kuuden esteen perussarja, hypyt siksakkina (välit 6 ft, rimat 20 cm). SARALLA taisi olla eka kerta, kun hypyt on laitettu siksakkina. Se näkyi, koira hyppäsi ensin mutkitellen. Saran suorituksessa näkyi myös liika etupainoisuus. Perussarjalla se ei joudu käyttämään takaosaansa eli edelleenkään perussarja ei siis ole paras mahdollinen treeni Saralle.


Video.


RINNALLA oli alkuun liikaa vauhtia. Kun palloa laitettiin eri paikkoihin ja vauhtia saatiin siten pois, paljastui hyvä hyppytekniikka :)


Video.


Toisella kierroksella SARALLA oli suoritettavana edelliskerran set point -läksy (aloituspaikka 2 ft ekasta apuhypystä, apuhypyn ja okserin väli 4 ft, okserin rimojen väli 1 ft ja rimat 30 cm) yhdistettynä kahteen muuhun hyppyyn (välit 7 ft). Saran etupainoisuus näkyi edelleen. Jatkossa tehdään pelkkää set pointia ilman jatkohyppyjä, sillä niiden takia koiralle tulee liian kiire. Jatkossa set pointissa apuhyppyyn 1 ft, hyppyjen väli 4 ft, okserin rimojen väli 1,5 ft ja rimat 20-45 cm.


Video.


RINNA teki kotiläksyä sellaisenaan. Se sujui hyvin.


Video.


Viimeisellä kierroksella arvioitiin korkeutta. SARALLE sama set point kuin edellä. Rimoja nostettiin 55 cm asti. Sara ponnistaa kaukaa, jos on vaan mahdollista eikä käytä takaosaansa parhaalla mahdollisella tavalla. Set pointilla koira joutuu käyttämään takaosan lihaksiaan. Viisiviisi oli Saralle paljon, sen selkälihakset ei ole tarpeeksi vahvat pitämään kroppaa kasassa. On mahdollista, että Sara on jo oppinut liiankin hyvin väärän hyppytyylin eikä se sitä enää muuta. Yritetään kuitenkin :) Jatketaan koiran lihasjumppaa ja aktivoidaan oikeita lihaksia hyppytekniikkatreeneillä.


Video.


RINNALLE sama kuin Saralle, mutta rimojen ollessa 55 cm tai enemmän oli apuhypystä okseriin väli 5 ft. Rinnan suoritus oli aikalailla täydellinen! Se ponnistaa oikeilla lihaksilla, oikeassa kohdalla ja arvioi korkeutta oikein. Sitä kauhistutti rimat 60 sentissä, mutta se menee kokemattomuuden syyksi (ekaa kertaa rimat 60 cm ja vieläpä leveänä okserina). Eli ne riman alitukset ei ole johtuneet huonosta hyppytekniikasta, vaan ne taisi olla vain kokemattoman koiran kokeiluja. Jatkossa rimoja voi alkaa vähitellen nostamaan korkeammiksi radallakin.


Ilta pimeni sen verran, ettei Rinnan vikasta osuudesta saatu videota :(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti