keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Leppävaarassa


Keskiviikona tokoteltiin Terhin kanssa Leppävaaran uimahallin nurtsilla. SARAN kanssa aloitettiin ruudulla. Olin käynyt rakentamassa ruudun etukäteen koiran näkemättä ja otettiinkin ruutua kylmiltään. Hyvin se juoksi. Sitten toisesta suuntaa sama, mutta merkille matkaa n. 20 m. Hyvä oli sekin. Seuraavaksi tehtiin ruutuja eri suunnista ja eri matkoilta ilman merkkiä. Tarkoitus oli vain kiinnittää huomiota oikean paikan hakuun. Hyvin Sara hakikin sopivaa paikkaa. Jonkin kerran se vaan pyörähti ruudussa oikeaan laitaan kääntyessään, mutta ei noissakaan ole hätänä koiran ulos ruudusta joutuminen. Joka tapauksessa kuitenki lisää paikanhakutreeniä vaan.


RINNAKIN teki ruutua. Tein ekan lähetyksen ruutuun kisamatkalta ilman, että koiralle oli ruutua millään lailla näytetty. Vihjeesta penne katsoi eteenpäin ja käskystä juoksi ruutuun! Palkkapallon vaan heitin niin vinoon, että seuraavalla ruutuyrityksellä penne tarjosi paikkaa ruudun vierestä... Tehtiin sitten helppoja leluruutuja sekä niitä, joissa olin itse ruutua lähempänä. Lopuksi vielä naksuteltiin ruudussa oikealle paikalle hakeutumista. Se alkaa osata :)


SARAN ohjatussa noudossa käytettiin samaa merkkiä kuin ruudussakin, ruutu oli oikealla puolen. Ensin vasempana olleen nouto. Se onnistui. Sitten oikeanpuolimmainen. Sara lähti ensin ruutua kohden, pysähtyi käskystä, uudella noutokäskyllä se hakeutui takaisin merkille ja sitten vasta nouti oikean kapulan. Toinen oikenpuolimmaisen nouto otettiin perään ja se onnistui. Laitoin sitten kapulat merkin ympärille 1-2 metrin päähän siitä ja otettiin merkille menoa. Sas vilkaisi alkuun kapuloita, mutta meni silti merkille. Otettiin vielä noutoa kumpaankin suuntaan muiden kapuloiden ollessa merkin luona. Kaikissa vapautin koiran jo vauhdista.


RINNALLE kokeilin noutoa kokonaisena heittoliikkeenä. Ekalla yrityksellä se vähän saalisti kapulaa ja toi vinoon asentoon, toisella vain enää saalisti, mutta tuli luovutusasentoon suorempaan. Molemmissa sekä meno- että paluuvauhti oli hyvät. Näiden jälkeen Rin alkoi nykimään ja nousikin jonkin kerran kapulaa heittäessä. Hain siis loput kapulan heitot itse. Otettiin erikseen luovutusasentoa ja kapulan vauhtituontia sekä myös edestä sivulle siirtymisiä. Näissä se edelleen herkästi siirtyy hypyn kanssa. Ohjatun noudon suuntia tehtiin pallojen kanssa, pallot samassa linjassa koiran kanssa. Kyttää ja nykii, muttei varasta. Tarvii nyt vaan vahvistaa suuntia ja siirtää vähitellen palloja taaksepäin. Ehkä sitten pystyn alkamaan heittopalkkaamaan ja saadaan sitten tuo kyttääminenkin pois...


Rinnan kanssa otettiin seuraamistakin. Ensin se edisti ja poikitti, mutta otin käännöksiä vasempaan ja pentukin otti paremman paikan. Tehtiin pidempiäkin seuruita ja pentu pysyi hyvin mukana. Kontaktikin pysyi, myös juoksuun lähdöissä. Hyvin se kesti myös korjaamista.


SARALLE Terhi käskytti seuraamisen ja huuteli myös häiriökäskyjä. En käskenyt koiraa lainkaan vaan se vaan tuli mukana. Koiruus ei äännellyt nyt yhtään, mutta seuraaminen ei ollut normisiistiä.... Otin vielä häiriöitä kohden seuraamista. Lisäksi Terhi juoksenteli edestä ja takaa Saran tehdessä seuraamista. Edessä juoksentelu ei koiraa haitannut, ei myöskään edestä päin minuun törmäten juokseminen... Pahinta Sarasta oli takaa koiran puolelta tömistellen juokseminen. Näistä ensimmäisessä koiralta tippui kontakti, josta huomautin. Sen jälkeen kontakti ei enää tippunut, mutta ohitustilanteissa koiran korvat meni luimuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti