sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Skaboissa


HAU ja ATD järjesti Syysskabat Purinalla. SARAN kanssa otettiin kaksi starttia sunnuntaina. Ensimmäisellä radalla tuomaroi Esa Muotka.Empäs arvannut Saran hyppäävän 17. estettä kepeille menossa ja HYL tuli heti alkuunsa. Jatkettiin rataa ja päästiinkin ihan sujuvasti puomille. Ysiesteen rima tippui, kun otin koiraa haltuun riman päällä, tarkoitus oli kylläkin tehdä haltuunotto vasta hypyn jälkeen... Ohjasin vahingossa koiran 12. putken ohi ja koira meni väärään päähän. Jatkettiin vielä kunnes päästiin A:lle, johon lopetettiin. Koira varasti alastulolta. Kontaktit oli muutenkin hitaat.


Videoon.


Toinen rata oli kroatialaisen tuomarin Zeljko Goran käsialaa ja rataprofiili poikkesi hyvällä tapaa totutusta.Alkoi hyvin, mutta HYLÄTTYHÄN se tältäkin radalta tehtiin. 4.-5.-esteillä käänsin rintamasuunnalla huomaamattani koiran hyppäämään erilailla kuin suunnittelin, mutta kaikki oli vielä pelastettavissa. Sitten varoin väärää putkipäätä niin paljon, että ohjasin koiran koko esteen ohi. Sara haki käskystä kuuliaisena putkeen, tosin väärään sellaiseen. Jatkettiin vielä rataa. Kepeille Sara taipui loistavasti :) 12. putkella olisi tarvittu jarrua. En vaan sitä arvannut ennen kuin oli myöhäistä. Siinä vaiheessa mulla loppui ohjausideat ja mentiin pois hypäten pari vikaa estettä vielä. Kontaktit oli tälläkin radalla hitaat. Tarviis työstää ne kuntoon.


Videoon.


Kaikestä huolimatta oli kiva kisata :) Mun ohjauskaan ei enää kaadu siihen ekaan virheeseen. Tosin montaa virhettä se ei vielä kestä.


---


Myöhemmin käytiin RINNAN kanssa tokoilemassa lähipuiston nurtsilla. Otettiin seuraamista taskupallopalkalla. Se oli kivanoloista. Kontakti pysyi ja paikkakin. Tokikaan se ei ole aivan moitteetonta, vaan edelleen kaarteissa oikeaan tulee väljyyttä ja juoksusta pysähtymisessä Rin jatkoi matkaa ja peruutti sitten perusasentoon :D Seassa otettiin sekä liikkeestä seisominen että maahanmeno. Ne oli ok. Otettiin eteentuloa-asentoa ensin läheltä sitten luoksetulona. Sain nopeutta lisää, kun tiputin pallon leuan alta heti kun koira oli kohdillaan, ennen kuin se ehti istua eteen. Edestä sivulle -siirtymää tehtiin ensin helpomista kulmista ja sitten aivan edestä. Onnistui ilman hyppäämistä! Tarvii vaan olla tarkkana ettei perusasento jää vajaaksi. Lopuksi otettiin vielä puiden kiertojen kanssa ekaa kertaa luoksetulon seisomaanpysäytystä. Rinna vaan teki kunnon kaarroksen aina kääntyessään. Se ei vissiin osannut odottaa pallon lentävän taakse. Menkööt ekan kerran piikkiin :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti