torstai 15. syyskuuta 2011

Aksaa


Ennen Saran ryhmäagia otettiin hyppytekniikkaa ja kontakteja molempien kanssa. SARALLE oli hyppytekniikkana set point leveällä okserilla, 4 ft apuhypyn ja okserin ekan riman välissä, rimojen korkeus: 30-40-45-30 cm. RINNALLE samaa, mutta 5-6 ft apuhypyn ja okserin välissä, rimojen korkeus: 30-40-50-60-30 cm. En osaa hyppyteknikoita kovin hyvin katsoa, muttei kummallakaan ainakaan pahasti mennyt pieleen ;)


SARALLE naksuttelin ensin puomin alastuloa. Ensin koira tarjosi minuun päin vinoja asentoja ja kaikki tassut kontaktilla oloa. Sitten se alkoi hoksaamaan se tarjosi hyviä, suoria 2on2offeja. Otettiin sitten koko puomillakin. Minun taakse jättäytyessä koira haki silti hyvin suoraan 2on2offiin. Vauhtia kuitenkin kaipaisin vielä lisää, mutta eiköhän se varmuuden myötä tule :) A:ta ehdittiin tehdä vain pari kertaa ja se sujui edelleen hitaasti. Siinä on enempi työstämistä.


RINNAKIN pääsi tekemään A:ta ensi kertaa luvallisesti. Se oli vauhdikasta menoa. Pennellä on hyvästi ideaa 2on2offista. Puomi ei sujunut rinnamaisen vauhdikkaasti. Sitä varmaan häiritsi pyöräyttäminen ennen puomille menoa (jotta koira koskisi ylösmenokontakteihin). Rinna ei ymmärrä sitä, sen mielestä selvästikään ei ole loogista pyörähtää ympäri ennen puomille menoa. Otettiin sitten ohijuoksuja sekä etupalkkanamialustaa mukaan ja saatiin vauhtiakin.


Alkoi satamaan taas vaihteeksi vettä. SARAN agissa oli pari pikkurataa, ensimmäinen:Hiottavaa löytyi, ensimmäisenä kaarre toisen ja kolmannen esteen välillä. Otin lähdön kutsuna niiden esteiden välistä. Parasta oli työntää koira tekemään pienen kaarteen ennen kakkohyppyjä ja sitten vain näyttää koiralle kakkoseste ja lähteä jo kohti seuraavaa estettä. Kepeille Sas haki hyvin ekaan väliin, toiseenkin se taipui, kun annoin vartalon käännöllä apua ja annoin sitten koiralle rauhan tehdä itse. Keppien jälkeen vein koiran oikeaan putkipäähän persjätöllä. Ysiputkelta oli hyvä käydä hakemassa koira mukaan, siten oma liike ei hidastunut vaan pysyin tasaisessa vauhdissa.Toisella radalla jätettiin Saran kanssa A väliin, tehtiin vaan lentävät lähdöt sen suuntaisesti. Nelosen jälkeen käänsin ensin koiraa liikaa ja se haki 5. putkeen, sitten käänsin liian vähän ja se meni 12. putkeen... Tasapaino löytyi ja sain koiran seuraavilla kerroilla oikeaan putkipäähän. Putki-puomi-erottelu onnistui hyvin. Kertaalleen koira valitsi puomin sijasta putken, silloin olin itse sijoittunut koiran tielle. Kerran koira linjasi jotenkin huonosti puomille ja tipahti alas sieltä. Onneksi ei satuttanut. 11. putkeen koira haki hyvin, kun herätin koiran huomion sanomalla sen nimen ja hidastin omaa liikettäni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti