sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Formuloissa


Eli SARAN kanssa tokokokeessa. Koirassa oli liikaa virtaa, mikä näkyi ja kuului. Parissa liikkeessä koirasta pääsi ääntä ja myös liikkeiden välisissä siirtymissä koira äännähteli. Kokeen oli järjestänyt Suomen Sveitsinpaimenkoirat ry Tuomarinkylän vinttikoirakeskuksen nurmikolla. Tuomarina oli Timo Pussinen. Ansu oli liikkurina ja pitkästä aikaa liikkuri käskytti pitkillä käskytysväleillä, mikä ei ole yhtään huonompi asia. Paikallaanolot suoritettiin ensin, sitten loput liikkeet sekoitetussa järjestyksessä. Sara oli suoritusvuorossa viimeisin.


Paikkallaan istuminen   10


Tassut pysyi paikoillaan, vaikka piilo olikin koirasta katsottuna vinossa. Hienoa!


Paikallaan makaaminen   10


Jättäessä koiraa siitä kuului "Piii-iip!", jota tuomari ei kuullut. Muuten koira oli hiljaa. Takaisin tullessa se makasi lonkallaan.


---


Zeta   8


Jäjestys: m-i-s. Ei tietoa mistä pisteet meni. Asennot ei ainakaan olleet ihan suoria linjassaan.


Video.


Ohjattu nouto   10


Arvonnassa saatiin vasen ja sehän suunta sujuu.


Video.


Ruutu   10


Vähän jännitti saanko säädettyä koiran ruututaajuudelle ohjatun jälkeen, etenkin kun lähetyspaikka oli sama. Virittelyt onnistui, koira haki katsellaan ensin merkin ja sitten ruudun.


Video.


Seuraaminen   7 ½


Pisteet meni pelkästään ääntelystä :/ Koira äännähti lyhyesti lähes jokaisessa liikkeellelähdössä.


Video.


Metallihyppynouto   10


:)


Video.


Luoksetulo   8 ½


Ne pysäytykset... Mutta on ne jo paremmalla mallilla :)


Video.


Tunnari   10


Oman kapulan koira löysi melkein heti.


Video.


Kaukot   5 ½


Liian korkea vire näkyi etenemisenä ja koira tuli törkeesti eteenpäin s-m- ja s-i-vaihdoissa. Lisäksi perusasentoon nousu jäi vajaaksi.


Video.


---


Tulos: EVL1, 282,5 p. ja sijoitus 1./4.


Kaikesta huolimatta Sarpsan kanssa oli kiva käydä taas kokeessa :)


---


Myöhemmin RINNA lenkillänsä tokoili ensin Hessun pihassa. Siellä on hyvät isot ikkunat, joista heijastuu hyvin. Tehtiin jääviä. Seisomiset oli hyviä. Koira pysähtyi terävästi ja suoraan. Maahanmenoissa on tärkeää käskytys. Jos käsken käskyllä "Maa", koira menee epävarman hitaasti maahan, jos taas annan käskyksi "Maahan", se maatuu nopeammin. Rin peruutteli myös portaita ylöspäin. Aiemmin penne on peruutellut rinteessä, mutta nyt mentiin ekaa kertaa portailla ja hyvinhän se peruutteli kolmekin porrasta ylöspäin :D


Hessulta jatkettiin lähikentälle. Ensin otettiin lennosta seuraamista. Pennellä oli röyhkeää asennetta :) Alkuun se edisti ja painoi, se painoi jopa kaarrettaessa oikealle. Hyvin penne kuitenkin korjasi asemiaan, kun tein pydähdyksiä ja askeleita taaksepäin. Ruutua tehtiin minun jäädessä lähemmäs ruutua ja koiran lähtiessä matkaan kisaetäisyydeltä. Ensin leluruutu. Sitten pari sellaista, joissa seisoin jommalla kummalla puolen koiran juoksulinjaa ja heitin palloa ruutuun koiran kanssa samanaikaisesti. Sitten taas leluruutu väliin ja sen jälkeen ruutuunmeno, jossa pysäytin koiran ennen kuin heitin palloa. Hyvin oli nyt koiralla vauhtia ruutuun asti. Kaukoista otettiin m-i- ja i-m-vaihtoja 5-10 metristä käskyttäen. Ne sujui.


Sen jälkeen mentiin lähiniitylle, jonne olin aiemmin käynyt tekemässä jäljen. Jäljellä oli ikää n. 1,5 h. Se oli n. 60 metriä pitkä. Se alkoi suoralla, jossa oli eka keppi. Sitten jälki kääntyi 45-astetta oikeaan (kaarros, ei terävä kulma) ja sen jälkeen jälki jatkui hieman mutkaisena. Mutkittelevan osuuden jälkeen oli toinen ja viimeinen keppi. En ottanut janaa ollenkaan vaan ohjasin pennen suoraan jäljelle. Siellä kun näkyi joku muukin kulkeneen. Aika alussa penne kävikin haistelemassa harhaa, mutta palasi sitten takaisin omalle jäljelle. Hyvähyvä. Ekan kepin penne ilmaisi hyvin. Keppi jäi siististi etutassujen väliin. Kulmassa penne pyöri aikansa ennen kuin jatkoi oikeaan suuntaan. Mutkitteleva osuus sujui, mutta sen loppupuolella koira hukkasi jäljen (vetinen kohta). Se löysi kuitenkin itse takaisin jäljelle ja se sai viimeisestäkin kepistä hajun. Se meni maahan kepin viereen. Palkkasin kuitenkin tämänkin. Jäljestäminen oli tällä kertaa rauhallisempaa, maltillista. Ilmaisuja pitää vaan tarkentaa. Otinkin hiekkatiellä ilmaisua. Oli sattuman varaista jäikö keppi koiran alle vai menikö koiran maahan kepin viereen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti