keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Treenimaraton


EEK:n tokot pyörähti käyntiin Ymmerstan koulun kentällä. Ensin oli Rinnan ohjattu tokotunti, sitten Saralle tokoilua vapaavuorolla. Illan päätteeksi oli vielä Rinnan ohjattu agi.


RINNAN tokokurssia vetää Niina Virtanen ja Linda Phil. Ensimmäisenä aloitettiin luoksepäästettävyydellä ja paikkamakuulla. Luoksepäästettävyydessä käskin koiraa muutaman kerran odottamaan ja sehän malttoi istua nätisti sivulla. Ennen makuulle käskemistä Rin oli hyvin kontaktissa, mutta siltikään se ei mennyt ekalla käskyllä maahan. Se meni vasta toisella vinoon. Käväsin pari kertaa piilossa, muuten olin näkösällä. Palkkailin jonkin kerran. Kertalleen Rin tipahti lonkalleen, sen kävin korjaamassa. Vinot maahanmenot pitää työstää pois.


Sitten katsastettiin seuraamista. Muuta ongelmaa ei ole kuin se, että ohjaaja kävelee vinossa ja liikkuu liian nopeasti... Rohkeasti saisi myös jo tehdä pidempiä seuruita. Otin myöhemmin seuraamista uudestaan. Pidin katseen eteenpäin ja tehtiin pidempää suoraa. Koira kulki mukana ja piti kontaktin. Että silleen. Otettiin myös kertaalleen seisominen ja maahanmeno liikkeestä. Seisomisessa koira liikkui, kun kiersin sitä. Uudella käskyllä se pysyi hienosti. Maahanmenossa ekalla koira jäi seisomaan, toisella yrityksellä se meni maahan (eri käskyt maa vs. maahan!). Kaukojakin otettiin jokunen hätäisesti.


SARALLE otettiin erilaisempi treeni. Seuraamista tehtiin enemmälti. Otin mutkittelevaa seuraamista sekä suoria pätkiä, kaikki tempot mukana. Jääviä tehtiin sinne tänne. Seuruutin koiraa myös kierrettävää kohdetta kohti, lähetin kiertoon ja otin taas seuraamaan. Askelsiirtymät tehtiin ylipitkinä. Seuraamista tehtiin myöskin päin esteitä (maali, aita, puskat, puskia myöten oksien osuessa koiraan). Kaikki meni tosi hyvin. Otettiin vielä kapula suussa seuraamista sekä jääviä senkin kanssa. Muuten kapulan kanssa sujui, mutta juoksussa koira irtoaa hieman. Kaukoja tehtiin minun peruuttaessa tai hyppiessä paikoillani. Muuten meni nekin hyvin, mutta kertaalleen koira tuli vauhdikkaasti luokse. Ehheh. Luoksetulon maahanmenoa teetin ensin kierron kanssa, sitten luoksetulona. Kierroissa se sujui, ekassa luoksetulossa venyi pitkäksi, toisella hyvä. Niinalta sain uuden vinkin maahanmenoihin. Saralle on helppoa tehdä maahanmeno lähellä minua. Ensin käsken koiran maahan lähempänä ja sitten vähitellen siirrän paikkaa kauemmas. Käskyn ajoitus vaan voi olla vaikeaa...


RINNAN agissa keskityttiin välistävetoihin. Jonkin kerran ne sujuikin, mutta pääasiassa sijoittuminen, ajoittaminen, rintamasuunta yms. oli pielessä. Tehtiin myös takaakiertoa ja hypyn jälkeen jarruttamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti