tiistai 19. kesäkuuta 2012

Kisanomaiset


RINNAN aksoissa oli jälleen vuorossa kisatreenit.







Kumpikaan startti ei ollut täydellinen, mutta kummassakin oli paljon hyvää :) Alun otin kutsumalla koiran toisen putken kohdalta. Toimi. Kutosen poispäinkääntö oli aika räpellys ekalla kierroksella, mutta toisella se melkein jo onnistui. Putkijarruja olisi tarvittu kasiputkella, josta koira meinasi singota kauas. Treenaa ne kuntoon! Valssaukset 12.-15. esteillä oli aika hyvät ekalla kierroksella. Toisella olin myöhässä ja silloin rimojakin tuli alas.



Rimppanen teki myöskin keppejä paljaaltaan. Nyt oli enemmän onnistumisia kuin epäonnistumisia.



---



Perään oli jälleen HAU:n tokovuoro. SARALLE tilasin kisanomaisen. Sarppa oli aika sika :p Saija liikkuroi ja päätti liikejärjestyksen. Aloitettiin tunnarilla. Kapuloille meno oli rapakon yli. Tunnarisuoritus oli kaikin puolin hyvä. Sitten zeta. Ekan osan seuraamisessa tippui kontakti. Koira kuitenkin onnistui seisahtumaan. Maahanmenossa koira valui. Vikalla sivulle oli istuminen ja sen koira seisoi. Lisäksi ääntä pääsi siellä täällä. Kaukot oli ihan kamalat. Sara tuli eteenpäin toki s-i- ja lisäksi myös s-m-vaihdoissa. Maahan koira meni tassua alle taittaen ja arvasin, ettei se sieltä nouse istumaan yhdellä käskyllä. No ei noussutkaan, vaan tartti toisenkin käskyn. Ohjatun kapulat oli puskaa vasten. Ei haitannut, ohjattu oli hieno. Ruudun (vaal.pun. merkit, tum.sin. naru) merkki oli kaikkien sääntöjen vastaisesti liian lähellä puskaa ja Saraa se haittasi. Se ei mennyt aivan merkin taakse kohtisuoraan kuten on opetettu. Oli kuitenkin ihan relusti säteen sisällä. Ruudussa koira oli hieman laidassa nauhojen sisällä sielläkin. Luoksetulo oli ihan ok. Saraksi ihan hyvät pysäytykset, niissä toki on parantamisen varaa. Seuraaminen oli muuten hyvää, mutta sitä ääntä pääsi liikaa. Metallihyppynouto tehtiin pienellä lainakapulalla. Oli hyvä.



Kaiken kaikkiaan koirasta tuntui lähtevän ääntä enempi kuin yleensä, myös liikkeiden väleillä. Syytä oli kyllä minussakin, sillä virittelyt oli aika hätäiset.



RINNA osallistui ryhmäpaikallaanmakuunseen ja makasi minun ollessa piilossa hyvin, vaikka alkuun koira tuntuikin olevan enempi agilitymoodissa. Tehtiin myös merkkiä ja ruutua. Juoksutin koiraa ensin niiden välillä ja sitten otin eeveeällänä molemmista suunnista. Ei suurempia ongelmia. Tehtiin myös ruutuun hakua eri puolilta. Muuten koira haki hyvin ruudun takaosaan, mutta kun ruudun takana oli esteitä, niin silloin oisi halunnut tehdä vanhalla tavallaan eli kiepsahtamallla ruudun etuosassa ennen takaosaan menoa. Tehtiin tältä sivulta helpotetummin eli lähempää ja tehtiin myös leluruutua. Lopuksi otettiin kontaktia perusasennossa koirahäiriöllä. Hyvin toimii, mutta näitä pitäisi muistaa tehdä useammin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti