sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Monitoimitreenit


Varattiin aikaa Sporttikoirahallilta Terhin, Merjan & Miisan kanssa. Treenattiin oikein kunnolla :p Ensin SARALLE evl:n liikkeet kisanomaisesti. Merja toimi liikkurina ja arpoi suoritusjärjestyksen. Tehtiin ulkona hiekka/sorapohjalla. Ensimmäisenä liikkeenä luoksetulo. Tässä ei vauhti eikä pysäytykset olleet parasta Sarpsaa. Koira tuli ihan hyvää vauhtia kyllä, mutta ei niin kovaa kuin yleensä. Se myös pysähtyi kyllä, mutta hitaasti. Ehkä ei koskaan olla tehty kisanomaisissa treeneissä luoksetuloa heti ekana? Seuraavana metallihyppynouto lainakapulalla. Kapula oli iso ja painava ja siinä oli suhteessa kapea oteosa. Sara taisi yllättyä tästä, sillä kapula tippui kertaalleen koiran suusta. Ei hätää kuitenkaan, Sara poimi sen itse mukaansa ja vauhti oli hyvä. Tunnarissa oma löytyi siististi. Vauhti vaan tipahti taas raville pari metriä ennen. Seuruussa koira lähti hyvällä asenteella mukaan. Sitten tein käännöksen liian nopeaan ja koira asenne muuttui. Ääntä pääsi jokusessa kohtaa. Tarvii saada itselle selväksi oma käytös sekä liikkeellelähdöissä että käännöksissä. Liian nopeaan en saa tehdä! Ruutu oli ihan hyvä. Sara vaan pyörähti ruudussa eri suuntaan kuin normaalisti ja meinasi olla ulkona ruudusta. Zetassa koira taas painoi seuruussa. Siksi maahanmeno ja istuminen oli hitaat ja seisominen vino. Tarviis ottaa se pieni vartaloapu seisomisiin mukaan. Ohjattu tehtiin samasta suunnasta ja samalta merkiltä kui ruutuki (ruutu oikeaan, kapulan nouto vasempaan). Se oli ongelmatonta. Kaukoissa koira tuli jälleen s-i-vaihdossa eteenpäin ja meinasi ennakoida yhden vaihdon, muttei sitten ennakoinutkaan ja jäi puolittaiseen asentoon :p



Hallissa Sara treenasi pk-juttuja. Metristä estettä nostettiin ensin 80 sentistä metriin. Metristä hyppyytin koiraa ensin ilman kapulaa ja sitten ohjatun kapulan kanssa. Ekalla metrisen hypyllä (ilman kapulaa) koira kolautti, sen jälkeen hyppäsi puhtaasti. Agility-A-estettäkin tehtiin kapulan kanssa. Heitin nyt kapulaa vinoon ja koira suoritti mennen tullen A:n. Ehkä se alkaa ymmärtämään, että este kuuluu suorittaa molempiin suuntiin. Keinulla koitin hakea koiraan lisää nopeutta. Sara kun jää keikauttamaan keinun ja sitten vasta menee 2on2offiin. Annoin koiran paukuttaa lautaa. Se sai hypätä keinulle ja paukattaa sen maahan. Ei ollut ongelmaa. Vedätin koiraa myös nameilla ja leluilla ilman selkeää parannusta. Ehkä se on vaan oppinut suorittamaan esteen noin?



RINNA aloitti vuoronsa agilityllä. Tehtiin A:ta niin että ihan sen edesssä oli putki lyhyellä. Tein ohijuoksuja ja taaksejättäytymisiä. Näissä ei ongelmia. Sitten edessä valssauksia ja persjättöä. Ekalla koira lähti mukaan, sitten se muisti mistä oli kyse. Keppejä tehtiin ensin 3 ½ ohjurilla. Sitten yksitellen poistin ne kaikki ja Rin onnistui silti pujottelemaan kaikki kepit! Toki virheitäkin sattui välillä. Kokeilin myös eri häiriöitä. Rin kestää hyvin häiriöt, jotka tapahtuu sen takana. Eli pystyn jättäytymään helposti taase koiran pujotellessa. Myöskään tiukatkin takaaleikkaukset ei haitaanneet, kuten ei myöskään sivuttaisetäisyyden ottaminen. Yhtään vedättämistä koira ei kuitenkaan kestä. Keinuakin kertailtiin. Ihan ok. Rinnakin teki metristä, ensin 70, 80 ja 90 cm ennen metristä. Sitten metristä sekä meno- että paluuhyppyä pallon kanssa ja ilman. Ei ongelmia. Rinnalta onnistuu myös vinot hypyt metrisellä :p



Tein vielä hallin ulkopuolelle molemmille namijäljet soralle. RINNAN jälkipohja oli haastavampi, siinä oli isojakin kiviä. Pituutta sillä oli n. 50 metriä, keppejä neljä ja yksi kulma vasempaan. Rin teki tosi hyvää nenätyötä ja kulmakin sujui. Ekan kepin koira ilmaisi hyvin, kaksi seuraavaa se ilmaisi mun makuun liian kaukaa eli keppi ei ollut tassujen välissä. Näissä pyysin koiraa korjaamaan ja koirahan korjasi. Vikasta kepistä koira olisi vaan mennyt yli, mutta vaadin ilmaisun.



SARAN jälki oli n. 30 metriä pituudeltaan. Siinä oli kolme keppiä ja kulma vasempaan. Meno oli saramaista. Vaikka nenä olikin maassa niin silti koira olisi oikaissut etenkin keppikohdissa silmiensä avulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti