sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Vettä satoi


Jälkeiltiin Terhin ja Mervin kanssa Kattilajärvellä. Vettä satoi koko ajan, taisi olla märimmät jäljet mitä kummallekaan on koskaan tehty? RINNAN jäljelle olin pyytänyt kulmia ja niitä sainkin kuusi. Lisäksi jäljellä oli 8 keppiä. Pituutta oli puolisen kilometriä. Jälki sai kostua tunteroisen. Lyhyt jana oli ok. Kulmatkin aluksi meni paremmin, sitten ehkä vähän huonommin. Pari hukkaakin mukaan mahtui, mutta Rinna selvitti ne itse. Keppi-ilmaisut oli huonoja. Rin haistoi ensin keppiä ja olisi jatkannut vaan matkaa. En päästänyt vaan vaadin ilmaisua. Sitten Rin alkoi seisahtumaan kepeillä. Se pohti maahanmenoa ja lopulta meni maahan, kun tarpeeksi odottelin. Loppua kohden ilmaisut parani. Selvästi koiraa mietitytti tarviiko ilmaisuja märässä maassa tehdä vaiko ei. No tarvii. Yhdestä kepistä Rinna meni yli. Oli sen verran vauhtia, että jätettiin se sinne. Tätä Rin ei selvästi vaan huomannut. Olisi pitänyt pidätellä koiraa menemästä liian lujaa. Yksi keppi oli vähän kysymysmerkkinä, oliko se tältä jäljeltä vai viime viikosta jäänyt? Selvästi se kuitenkin oli jälkikeppi. Palkkasin koiran siitäkin.



SARA treenasi vain janoja. Terhi teki yhden jäljen, johon mentiin viidestä eri kohdasta. Kaikki jäljen nostot siis samaan suuntaan, oikeaan. Pian noston jälkeen löytyi aina keppi palkaksi. Ekassa koira lähti takajäljelle, josta käänsin sen oikeaan suuntaan. Loput nostot oli saraksi hyviä. Vikasta jälki jatkui hieman pidempään. Kulmassa koira jatkoi vain suoraan ja eksyttiin. Sara löysi kuitenkin takaisin jäljelle eikä yksikään kolmesta kepistä jäänyt ilmaisutta.



---



Illalla vielä SARALLE evl:n liikkeet lähikentällä. Vettä sateli. Oli tarkoitus tehdä liikkeet käänteisessä järjestyksessä, mutta luoksetulo tulikin tehtyä väärässä välissä :p Sarppa oli tosi kiva :) Kaukoissa jälleen koira liikkui eteenpäin s-i-vaihdossa. Hyppynouto tehtiin jälleen ilman hyppyä metallikapulalla. Koira tuli  nyt laukaten melkein koko matkan. Ympyrätunnari oli oikein malliesimerkki. Sas kohteli kapuloita nätisti ja nappasi oman heti, kun se kohdalle tuli. Palautus oli laukkaa loppuun asti. Luoksetulossa pysäytykset valui. Maahanmenohan valuu muutenkin, mutta nyt seisominenkin valui. Tällä kertaa en osannut myöskään ajoittaa käskytystä vaan annoin seisomiskäskyn aivan liian myöhään. Ohjatussa noudossa noudatin vasenta kapulaa. Merkiltä 90-asteen kulmassa kapulan kanssa samassa linjassa oli luoksetulon merkki. Merkiltä koira meni sitten merkille. Kutsuin koiran takaisin ja otettiin uusiksi. Suoritus oli nyt hyvä. Luoksetulon merkkirivi oli merkin ja ruudun takana linjassa. Ruutuun mennessä Sara vilkaisi niitä, mutta meni kuitenkin ruutuun. Ruutu oli hyvä. Zetassa koira äännähti vienosti alussa. Istuminen oli hieman vino. Maahanmeno oli Saraa eli voisi olla nopeampikin. Seisomisessa annoin nyt vartaloavun ja se oli suora. Seuraaminen alkoi lyhyellä hitaalla kävelyllä. Sen jälkeen askeleet taakse ja paikoillaankäännös. Näissä arvatenkin koira äännähti. Kaavion lopussa oli vielä askeleet sivuille, oikealle mennessä koira äännähti, vasemmalle ei. Toisaalta askeleita tehdessä teen useimmiten ensin askeleet oikeaan ja sitten vasta vasempaan... Voisi tehdä eri päinkin. Lisäksi voisi tehdä joskus sellaisen seuruukaavion, joka koostuu lähinnä askeleista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti