maanantai 11. kesäkuuta 2012

Toko SM 2012


SARAN kanssa osallistuttiin tänäkin vuonna tokon SM-kisoihin. Paikkana tänä vuonna oli Kuopio (Puijon urheilualue). Oltiin pe-su EKK:n joukkueella vuokramökkeilemässä järvimaisemissa. Säät suosi. Lauantaina oli auringonpaistetta ja parikymmentä astetta.Liikkeet tehtiin neljässä kehässä. Ekassa kehässä oli paikallaanolot. Tuomarina oli Tommi Varis. Toisessa zeta, metallihyppynouto ja tunnari. Toisen kehän tuomari oli Salme Mujunen. Kolmennessa Tuire Marjamäki tuomaroi ohjatun, kaukot sekä luoksetulon. Vikassa kehässä oli liikkeinä ruutu ja seuraaminen ja tuomarina Katja Rautiainen. Kehien välissä jäi aikaa odotella.Paikallaan istuminen   8 ½Etutassujen liikuttelua.Paikallaan makaaminen   9Koira kyttäsi liikkuria ja meni hitaasti maahan. Lisäksi se vaihtoi lonkkaa.---Zeta   8 ½Maahanmeno hidas, seisominen vino, istuminen hyvä. Seuruu oli aika levotonta.Metallihyppynouto   9 ½Kapula kalisi koiran suussa.Tunnari   9Sara otti kapulan huonosti ja se tippui nostossa koiran suusta.Video.---Ohjattu noutaminen   10Merkki hieman hidas, muuten hyvä. Sara jopa nosti kapulan takakautta :)Kaukot   0Sara tuli juuri sen verran s-i- ja s-m-vaidoissa eteenpäin, että liike nollaantui.Luoksetulo   6Pysäytin koiran jo ennen ensimmäistä merkkiä... Maahanmeno oli tuttuun tapaan hidas. Lisäksi Sara vinkaisi jätössä.Video.---Ruutu   5 ½Jostain syystä pysäytin koiran sen ollessa puolivälissä matkalla kohti ruutua. Miksikö? No en tiedä :pSeuraaminen   8Kaavio alkoi paikoillaankäännöksillä. Niissä vinkaisut. Lisäksi kaavion loppupuolella olleissa askeleissa taaksepäin tuli ääntä.Video. (Ruudun alku jäi videolta.)---Tulos: EVL2, 224,5 p. ja sij. 52./104. EKK:n joukkue oli sijalla 19./68. Tulokset kokonaisuudessaan.Viis tuloksesta, mutta nyt Saran kanssa oli mukava olla kehässä! Kokeenomaisuustreenit tuottaa tulosta ja koiran asenne oli nyt oikea koko suorituksen ajan. Ei tarvinnut pelätä milloin koiralla menee yli. Hyppihän se päin vielä välivapautuksissa, mutta ei taskuja sentäs penkonut. Hyppiset pitää vielä työstää pois, niin kokonaisuus on siistimpi.Treenattavaa:


  • Paikkamakuussa ei kyttäillä liikkuria. Lisäksi edelleen treeniä liikkumattomuuteen.


  • Kaukoihin uusi tekniikka. On jo työn alla, ei vaan valmistunut äsämmiin. Lisäksi edelleen näihin kokeenomaista treeniä. Treenitilanteissa kun koira osaa kaukot, kokeenomaisissa valuu.


  • Luoksetulon pysäytykset. Mun pitää osata käskyttää oikeassa kohdassa ja koiran pitää osata tehdä pysäytykset paremmin.


  • Ne välit.


---RINNA oli viikonlopun hoidossa. Se oli päässyt tekemään jälkeä (n. 300 m märkää maastoa kuudella kepillä, joista kahteen ekaan tartti huomautuksen) sekä katsomaan, kun muut aksasi ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti