torstai 14. kesäkuuta 2012

Tupla-aksat


SARAN treeneissä oli mukava vauhtirata:







Seiskalta kasille kokeilin eri ohjauksia. Valssaus tai persjättö ei tuntuneet hyvälle. Vekkaus ennen seiskaa tai vaihtoehtoisesti niisto seiskalla ja poispäinkääntö kasille toimi parhaiten. Vaikkakaan Sara ei osaa vielä poispäinkääntöä. Kokeilin sylkkäriä kolmelletoista. Se pitäisi Saralle opettaa uusiksi. Koira ei vaan käänny ennen hyppyä. Saralle toimivampi oli vekkaus syvällä kolmentoista takana.



---



Saran treenien jälkeen oli Jounin koulutus, johon osallistuin RINNAN kanssa. Jäi kyllä tosi hyvä fiilis Rinnan kanssa tekemisestä! Nykyään useammin ja useammin tehdään koiran kanssa yhteistyötä radalla. Helpollahan tähän ei päästy, monta kertaa olen meinannut jo ulkoistaa Rinnan aksaamiset. Onneksi jaksoin vääntää :)







Rinnan kansa aloitettiin rata keppien jälkeen. Okseri oli kuusvitosena. Rinna hyppäsi kyllä sen yli, mutta vähän rumaahan se oli. Menee kokemattomuuden syyksi, sillä kuusvitosta okseria tai edes okseria ylipäätään ei ole Rinnalla aiemmin ollut radalla :p Suoralla ohjattiin koiraa katse koirassa pitäen oma liike suuntautuen kasiestettä kohden. Koiran ollessa okserilla vaihdettiin ohjauskättä ja poispäinkäännöllä käännettiin koira seiskalle. Kokeilin myös toista tapaa. Eli persjättö okserin jälkeen, takaakierto seiskalle ja niisto sen jälkeen. Toimi ihan älyttömän hyvin! Siitä valssilla sitten kasille ja renkaalle. Kasille kokeilin myös flippiä. Kummassakaan Rin ei osannut kääntää tarpeeksi tiukasti. Eli flipit treeniin, niitähän ei ollakaan aiemmin treenattu... Keinu oli Rinnalla ekaa kertaa radalla ja hyvin se onnistui. Pysyin ottamaan sivuttaisetäisyyttä yhdelletoista takaakiertoon ongelmitta. Kahdellatoista tein jaakotuksen. Sekin on uusi ohjauskuvio Rinnalle. Puomilta koira varasti ekalla kertaa putkeen, kun suunnitelmissa oli lähettää se takaakierrolla hypylle. Tähän sopi pakkovalssi täydellisesti.



Lisäksi Rimppa teki erikseen keppejä. Ensin piti taas latistaa koiran tunnelmia, että se malttoi keskittyä. Sen onnistui pujotella kuuden kepin sarja ilman apuja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti