torstai 27. joulukuuta 2012

Hallilla

Aamulla ennen töihin menoa käytiin Purinalla.

Aluksi hyppytekniikkaa
Ensin perussarjaa, sitten kasvavaa sarjaa ja lopuksi kaikkea sekaisin. SARPPAA jänskätti alkuun niin monet esteet, jotka oli vielä erilaisia ja -värisiä. Toistoilla se sai itseluottamusta lisää. Sara hyppäsi kiltisti joka välin, perussarja oli ihan siistiä, kasvavassa näytti siltä, että koira sai juuri ja juuri hypättyä vikat esteet yhdellä hypyllä.

RINNALLA oli taaskin liian hauskaa ja vauhdikasta menoa. Rin niputti kertaalleen kolme hyppyä yhteen loikkaan... Lisäksi se hyppeli kasvavaa sarjaa vääräänkin suuntaan... Putkista tuli melkein liikaa vauhtia, koiralla oli selvästi vaikeuksia niiden jälkeen vauhdin kanssa sarjoilla, mutta se vaan hallitsee kroppansa aivan uskomattoman hyvin. Vain kerran rima kolahti.

Kepeillä SARAN kanssa keskityttiin minun aiheuttamiin häiriöihin. Saraa haittaa ne selvästi. Kepit on mielestäni sellainen este, joka koiran pitää pujotella loppuun asti tapahtui mitä vaan, loppuun mennään kun on aloitettukin. Tiukat takaaleikkaukset ja leijeröinnit sujui, mutta minun liikkeen pysähtyessä oli vaikeaa. Lähetin koiraa kepeille avo- ja umpikulmista. Avokulmat kaipaa edelleen lisää treeniä.

RINNA ottaa vähemmän häiriöitä minusta kepeillä. Koira saattaa häiriöstä vilkaista, mutta jatkaa sitten pujottelua. Lelun lentäminen keppien eteen koiran pujotellessa sai koiran oikomaan kerran, mutta sen jälkeen se pujotteli loppuun asti vaikka tiukkaa se näytti tekevänkin :p Avo- ja umpikulmat sujuu jopa paremmin kuin Saralta. Vaikeinta Rinnalla on avokulmat, ei se ekaan väliin löytäminen vaan toiseen väliin taipuminen. Saatiin nämäkin sujumaan, kunhan suhisin koiralle jarrujen merkiksi. Edelleen näitäkin saa treenata.

Tokon puolella SARA teki merkkiä putken kanssa. Tehtiin putkesta merkille menoa sekä niin että koira tuli putkesta merkin takaa. Hyvin sujui. Seuraamiseenkin liitettiin putki. Seuraamisessa koira tuntui taas hieman edistävän. Jäävien kanssa keskityttiin teräviin asentoihin. Nämä vaatii vielä treeniä. Luoksetuloon mietin suullisia sekä käsimerkkejä. Tarvii miettiä vielä lisää. Maasta perusasentoon nousuihin käytin käsikosketusta. Toiminee, mutta toiminee paremminkin vielä kun toistoja saadaan lisää.

RINNAKIN hyödynsi putkea tokossa. Se sai vauhtia putkesta, kun otin sen perusasentoon. Oli vähän rumaa törmäämistä :p Luoksetulon stoppiakin tehtiin koiran tullessa putkesta. Lisäsin stoppiin vielä koiran ympäri kävelyn. Olipa vaikeaa koiran seistä paikoillaan näissä! Noutoihin kokeilin ensin kapulan jättämistä putken jälkeen, muttei Rin huomannut kapulaa putkesta tullessaan. Tehtiin sitten niin päin, että jätin koiran kapula suussaan ja kutsuin luokse. Luovutuksen jälkeen se sai juosta minun jalkojen välistä putkeen. Kaukoissa putki oli koiran selän takana ja se sai juosta putkeen vauhtojen jälkeen. Seuraamista tehtiin erinäisiä pätkiä. Näissäkin putket oli mukana. Seuruutin koiraa niitä päin eikä kontakti tippunut, vaikka putkia oli alla aika paljon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti