sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Sara numeroina

Olin vähän nörtti :p ja päivitin SARAN EVL-tilastot. Niiden avulla on helpompi suunnitella eteenpäin vieviä treenejä. Saralla on yhteensä 17 EVL-suoritusta. Viime vuonna käytiin yhdeksässä kokeessa ja tälle vuotta kertyi seitsemän koekäyntiä. Saralla on seitsemän EVL1-, viisi EVL2- ja neljä EVL3-tulosta. Yksi koe päättyi punaiseen korttiin koiran poistuttua vahingossa kehästä tunnarin, seuraamisen ja luoksetulon jälkeen. 

Tuomareita on kokeissa ollut yhteensä 19 kappaletta. Kokeisiin en ole koiraa ilmoittanut tuomarien mukaan, vaan ihan sen mukaan minne on päästy. Tavoitteena on kuitenkin kerätä näkökulmaa mahdollisimman monelta eri tuomarilta.

Tilastojen valossa heikoimmat liikkeet on kaukot ja luoksetulo. Sen tiesinkin jo :p Kaukoissa nollaantumisprosentti on suurin, neljännennessä kokeista on nollattu kaukot. Asentojen vaihtotekniikka ei ole kunnossa ja koira tulee vaihdoissa eteenpäin. Luoksetulossa nollaantuminen ei ole syynä, vaan yksinkertaisesti syynä on koiran huono osaaminen. Sara on saanut tasaisen huonoa numeroa luoksetulossa. Vauhtia on liikaa ja pysäytykset venyy.

Ruutu ja ohjattu on helppoja liikkeitä nollata. Samoin tunnari, jossa virettä on välillä liikaa ja vääriä nousee. Toistaalta, näiden liikkeiden onnistuessa niistä on kuitenkin helppo saada pisteitä. Ruutu on näistä liikkeistä se, jossa on jollain lailla eri tilanteissa saatu pelastettua muutamia pisteitä. Varmuutta tarvitaan lisää.

Tällä hetkellä turvallisimmalta liikkeeltä tuntuu hyppynouto, josta on saatu eniten kymppejä. Myöskin seuraaminen on nyt hyvällä mallilla, kun ääntelyongelmaa on saatu vietyä eteenpäin. Suurin osa seuraamisen pistemenetyksistä on tullut juurikin ääntelyn takia.

Yllätykseksi itselleni tuli paikallaanolot ja zeta. Sarahan osaakin ne! Treenattavien listalla pyörii edellämainittujen heikoimpien liikkeiden lisäksi kuitenkin nämä. Niissä on vaan sellaisia piirteitä, joista en syystä tai toisesta tykkää.. Pakkomielteensä kullakin :p2 kommenttia: