sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Viikonlopun treenailut

La-su-yötä vietettiin Tiinan kanssa Sporttikoirahallilla. SARA teki eeveeällää kokeenomaisesti palkaten settien jälkeen. Yksilöliikkeet oli kahdessa setissä: ensimmäisessä tunnari, ruutu, luoksetulo ja zeta, toisessa ohjattu nouto, seuraaminen, hyppynouto ja kaukot. Tunnarissa Sas nytkähti liikkurin käskystä. Palautuksen se aloitti ravilla, nosti sitten laukan pariksi askeleeksi ja pudotti raviin taas, pöh. Ruudussa maassaollessaan koira äännähti ja sai siitä palautetta. Muuten oli ok sekin. Luoksetulo tehtiin ilman pysäytyksiä, ei siinä sitten mitään muuta kuin äännähdys koiraa jätettäessä. Siitäkin tuli palautetta. Zetassakin (m-s-i) koira äännähti maahanmenossa. Siitä tuli palautetta ja aloitettiin liike uusiksi. Nyt koira oli hiljaa, mutta edisti seuruussa ja seisominen oli siksi ruma. 

Ohjattu nouto oli ihan ok, merkille tosin koira olisi voinut mennä lujempaakin. Seuraamisessa oli pari pientä äännähdykstä, mutta edistämistä oli sitten sitäkin enempi. Huomautin siitäkin. Hyppynouto tehtiin puukapulalla. Siinä Sara varasti noutoon jo liikkurin käskystä, mur. Toistolla oli ok. Ennen kaukoja kuului ulkoa pamaus ja ehkäpä siitä johtuen koira jämähti maahan. Kävin sen pari kertaa nostamassa ylös ilman vaikutusta. Tehtiin maasta istumaan nousu sitten toisessa kohtaa ja koira teki sen, mutta huonolla ilmeellä vieläkin. Se sai siitä kehut ja tehtiin vielä kerran, nyt samassa kohtaa kuin alunperinkin. Nyt istumaannousu sujui hyvällä ilmeellä ja siitä koira sai palkan.

Tauollansa Sara kuunteli lisää paukkuja. Alkuun ne ahdisti, mutta sitten ne ei enää sitä häirinneet niinkään. Tehtiin uusiksi sitten tunnari, jossa palkkasin koiraa nyt siitä ettei se nykinyt liikkurin käskystä ja lopuksi palkkasin sen palautusvauhdista. Hyppynoudossa otettiin häiriökäskyjä. Ekaan Sara reagoi lähtemällä jo sillä, sen jälkeen se ei enää mennyt lankaan. Kaukoissa teetin koiralle m-i-m-i-m-i-vaihdot. Hyvin meni, palkka tuli. Korjattiin vielä seuraamisen edistämistä. Koira reagoi hyvin palautteeseen.

RINNAKIN teki kokeenomaisesti avoimen luokan liikkeet. Seuraaminen ei edelleenkään ole sellaista kuin sen haluaisin olevan, mutta eiköhän tuo kehity. Liikkeestä jäävissä oli kummassakin samaa ongelmaa eli seuraamisosiossa koira haahuili (ne merkit) ja siksi asennot ei olleet napakoita. Luoksetulo oli hyvä. Hyppy tehtiin ruutua kohden. Rinna istuutui vasta kolmannella käskyllä. Ekalla se pysähtyi, toisella meni maahan ja kolmannella istui... Kaukot oli hyvät. Noudossa Ri äännähti lähdössä, saalisti kapulaa ja toi sen vinosti eteen. Kaikkea sitä pitäisi treenata. Kokonaisuutena kuitenkin ihan kiva suoritus :)

Rinna teki erikseen vielä seuraamista ja hypyn. Ne oli nyt parempia. Vaihdettiin tottisesteisiin. Metrisestä puuttui yksi lauta eli se oli n. 90-senttinen. Ensin Rimppaa hyppyytettiin edestakaisin, sitten otettiin noutona. Hyvää oli, ei ääntä eikä saalistusta ja eteentulokin oli suora. Agility-A:lla tehtiin A-noutoa. Ensin vein kapulan ja koira teki 2on2offit mennen tullen :p Seuraavissa heitin kapulan ja näissä koira ei turhaan pysähdellyt.

SARAKIN teki esteitä. Hyppyesteen se kaatoi kumoon ja sen jälkeen vähän varoi hyppäämistä, hyppäsi kuitenkin. Ei se näyttänyt itseään satuttaneen, kunhan vain säikähti. A-noutoakin se teki. Hyvin meni.

Loppuun RIN sai kepitellä. Väännettiin sitä toiseen väliin taipumista.

---

Su oli myöksin HSKP:n vapaavuoro. SARA pääsi paikallaanoloihin. Istuminen (2 min) ja makuu (3 min) oli hyvät. Istumisessa koira oli suorassa piiloa kohden, mutta makuussa jätin sen tarkoituksella vinoon. Asento pysyi, ei mennyt lonkalleenkaan. Erikseen tehtiin sivulla maahanmenoja ja perusasentoon nousuja. Istumaannousut tehtiin käsikosketuksella. Oli hyviä.

Seuraamisessa koira ei äännellyt eikä juuri edistänytkään. Jäävissä voisin kulkea aavistuksen normaalivauhtia hitaampaa. Asennot koira tekee niin paremmin. Seisominen ja istuminen oli hyvät, maahanmenokin oli kunhan vain ensin muistutin avuilla nopsasta tavasta. Kaukoihin kokelin nyt liittää koiran takana olevan kohteen kiertämisen vaihtojen jälkeen. Vaikuttais toimivalta. Kaikki vaihdot koira teki nyt hyvin.

Toisen kierroksen Sara aloitti hyppynoudolla. Este oli koiran säkää korkeampi, muttei kuitenkaan lähelläkään metristä. Sas teki nyt hypyt hyvin, ei ollut merkkiäkään yöllisestä epäröinnistä. Tehtiin kumpaankiin suuntaan myös vinot noudot. Onnistui hyvin. Luoksetulon pysäytyksiä tehtiin tolpan kierroilla. Seisomiset oli ihan ookoot. Maahanmenot oli nyt parhaita tähän mennessä. Nämä ei kuitenkaan ihan kelpaa, haetaan vielä vaan parempia suorituksia. Merkkejä tehtiin vauhdista ja vauhdikkaita ne olikin. Ruutuun menoja tehtiin merkiltä (ruutu vasemmassa). Koira tarjosi joka kerta oikeaa paikkaa ruudussa. Lopuksi palkkailin koiraa vielä maahan ruudussa. Ei päässyt nyt ääniä.

RINNAN kaukot oli energiset. Kyynärät saattoi nousta ilmaan jo ennen käskyä ja koira pomppi ilmaan asentoa vaihtaessaan :p Tehtiin kolme settiä: ekassa oli n. 15 metrin päässä, sitten 10 metrin ja vikassa 5 metrin päässä. Sivulletuloja tehtiin tolpan kiertojen kautta. Näihin tarvitaan nyt paljon toistoja. Se törmääminen on herkässä ja törmäyksen jälkeen perusasentokin jää helposti vinoksi. Hyppyä tehtiin avona, kokonaisena ja osina. Toimi. Tässäkin koira helposti törmää sivulletullessaan, mutta törmääminen on pienempää.

Toisella kierroksella tehtiin seuraamista merkkien vieressä, niitä kohden ja niitä pujotellen. Pujottelu oli vaikeinta, siinä Rinnan kontakti tipahteli useiten. Lopuksi vielä jääviä. Rinnankin kanssa voisi olla parempi, jos kävelisin hieman normaalia hitaampaa. Seisomisiin annoin alkuun käsiavut, ilmankaan koira ei nyt pompsahtanut. Maahanmenot on edelleen nopeempia minun peruuttaessa ja koiran tullessa edessä kuin seuraamisessa. Edelleen treeniä niihinkin.

Kuljettiin hallille kävellen mennen tullen (7 + 6 km) ja kuultiin yksittäisiä paukauksia. SARA kuulosteli niitä, mutta hetikohta jatkoi puuhiaan siihen mihin jäikin. Ei mitään merkkiä ahdistuksesta. Toivottavasti vuoden vaihtuessa ei tule takapakkeja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti