tiistai 18. joulukuuta 2012

Jessicalla

Käytiin Jessica Svanljungin opissa Sipoossa. Tilattiin kisanomainen treeni, josta saatiin palautteet kirjallisena. Tehtiin yksilöliikkeet kahdessa osassa: normijärkkä ruudusta poikki. SARA pääsi kehään melkeinpä heti, kun tultiin paikalle. Normaalistihan koira ei joudu aivan heti kehään vaan se saa olla paikalla hengeilemassa jo aiemmin.

Seuraaminen
"Hyvä paikka. Hyvä kontakti. Ehkä vähän tiivis välillä. Hyvät perusasennot, paitsi yksi täyskäännös ja pysähdys. Tasainen, harmooninen."Zeta
"Hyvä seuraaminen. Dyykkas eteen maahanmenossa. Istu hieno. Muutama askel seisomisessa. Mukaanotot hyvät."Luoksetulo
"Hyvä vauhti kaikissa osissa. Seis venyi. Maahan venyi. Hyvin sivulle."Ruutu
"Hyvin merkille. Hyvin ruutuun --> takajalat ulkona, mutta maahanmenossa tuli eteen --> sisällä. Hyvin pois, hyvä loppu."Ohjattu nouto
"Voisi mennä voimakkaammin merkille. Hyvä nouto! Irrotti hyvin."Metallihyppynouto
"Tosi nätti!"Tunnari
"Hyvä vauhti sinne + takaisin. Oli tarkka, koski yhtä, mutta ei nostanut."Kaukot
"Nopeat, puhtaat vaihdot. Tuli reippaasti eteenpäin s-i + s-m."Saran suoritus oli mun mielestä vähän laimea. Ehkä se vieroksui pohjaa? Lopuksi Sarppa saikin juosta kentällä pallon perässä. Tehtiin siinä ohessa vauhtiluoksetuloja ja vauhtimerkkejä sekä nopeita liikkeestä maahanmenoja. Sarppa teki nyt hyvin.

Luoksetulon pysäytysten valuminen ja kaukojen eteneminen on tuttuakin tutumpia ongelmia. Kumpaakin työstetään, hitaasti, mutta varmasti. Edelleenkään se työ ei vaan näy kokeenomaisesti liikkeitä tehdessä. Enempi siis vaan treeniä! 

Ääntelyn suhteen koira ei ollut ihan niin äänetön kuin on viime aikoina ollut. Seuraamisessa se sai palautetta äännähdyksistään. Muissa liikkeissä se ei äännellyt, mutta liikkeiden välissä kylläkin. Siitäkin koira sai palautetta. Voisin kuitenkin miettiä myös omaa käytöstäni liikkeiden väleissä. Ehkä voisin omaa käytöstä muuttamalla saada koiran hiljaisemmaksi?

---

Koirat pääsi tänään kolmatta kertaa vetopuuhiin. Vedätin koiria kolmeen otteeseen, yhteensä vetomatkaa tuli puolisentoista kilometriä. Ensin mentiin muutama sata metrinen, kunnes puhelimen pirinä keskeytti menon :p Sitten jatkettiin puolisen kilometriä. Ennen kolmatta osiota käveltiin välillä ja vika osuus oli muutaman sata metriä. Toki tehtiin myös lämmittelyt ja jäähdyttelyt. Mun tasapaino on kehittynyt, en enää kaadu niin usein. Nyt mentiin jo tuo puolikilometrinen kaatumatta. Sara osaa entuudestaan ohjauskäskyt oikealle, vasempaan ja eteen. Lisäksi se osaa hiljentää vauhtia käskystä ja toki pysähtyäkin. Rinnan käskyvalikoima ei ole vielä niin laaja :p Jarruttaa en osaa muuten kuin pyllähtämällä. Tätä käytetään pakon uhatessa. Muuten käsken koirien pysähtyä ja annan vauhdin vaan hiljetä.

2 kommenttia:

 1. Sara on taitava! :)

  Mä jarrutan suksilla myös kaatumalla, jos pitää nopeasti pysähtyä :D Kun ongelmahan niissä on juurikin se, että vaikka koirat pysähtyisivätkin heti käskystä, niin ne pirun sukset ei puhetta usko :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sarppa kiittää!

   Pyllähtäminen on ihan näppärä keino jarruttaa. Toivottavasti vaan housut kestää :p

   Poista